Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 1st Gen. Tacomas

Notices

1997 Tacoma Clutch issues (kind of long)...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-26-2010, 02:09 PM   #1
phillytaco [OP] phillytaco is offline
Junior Member
phillytaco is on a distinguished road
Joined: Apr 2007, #1344
Posts: 12
phillytaco's Tacoma Gallery
1997 Tacoma Clutch issues (kind of long)...

the truck has 185k on it and it's a 4x4, V6 regular cab. I replaced the clutch 10,000 miles ago (slipping badly) and when I did the job I replaced everything; flywheel, clutch kit, bearing's, master cyl, slave cly. I live in the city so it's not a dailiy driver and about 2000 miles ago it developed an issue where the pedal would slowly make it's way to the floor after I parked the truck. I would come out to find the pedal almost to the floor... I would give it some pump's and the pedal would return to position and work as it should... couple of day's later go to use the truck and the same issue. I never noticed any fluid loss though. finally, two weekends ago I re-bleed the system when at my dads house( 40 miles from mine) and I noticed some air but not much and realized the pedal needed an adjustment at the top end, so I adjusted it as well and the pedal worked great. drove home, parked the truck and it sat for 3 day's untill i needed it again. when I went out the pedal had sagged 1/2 way to the floor (no fluid loss) pumped it and it was fine and went about my day and parked it. a few day's later I went to use the truck and the pedal was at the floor. There was a small amount of fluid underneath but plenty in the resivor. I figured it to be a mast cylnder problem so I replaced it and still nothing. I even get the pedal to pump back up... i keep pumping bleeding (with assistance) and the pedal stay's glued to the floor. The slave cyl seems to be working fine when I manually pump the back of it so I assume it's good. I left some card board underneath it l;ast night to see if there are any leak's although I can't imagine there will be much if there isn't any pressure in the system.

I'm at a loss, any idea's?

thanks guy's,Alex
  Reply With Quote
Old 08-26-2010, 04:01 PM   #2
Senior Member
wolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud ofwolfgang123 has much to be proud of
 
wolfgang123's Avatar
Name: Skyler
Joined: Jul 2009, #19369
Location: Statesboro, GA
Age: 23
Gender: Male
Posts: 1,341
wolfgang123's Tacoma Gallery
DAMN thats a tuff one
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random Clutch Issues... JBear 1st Gen. Tacomas 10 09-08-2011 05:10 PM
Clutch issues Gigi515 2nd Gen. Tacomas 10 07-07-2011 11:55 PM
Think I'm having clutch issues smoothguy 1st Gen. Tacomas 4 06-23-2011 12:21 PM
Clutch issues bowhunter11199 1st Gen. Tacomas 10 02-02-2011 08:25 PM
07 clutch issues henso12 2nd Gen. Tacomas 3 11-23-2010 04:28 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.