LSC15's 95 Tacoma 4x4

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 1st Gen. Tacomas

Notices

Engine Idles with Vibration

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-22-2009, 01:51 PM   #1
truxartis [OP] truxartis is offline
Junior Member
truxartis is on a distinguished road
Joined: Aug 2009, #21547
Location: S. Texas
Gender: Male
Posts: 8
truxartis's Tacoma Gallery
Engine Idles with Vibration

Hi all,
First post, but with the help from the forum I was able to flush and add new coolant to my '99 PreRunner with 143,000 miles.
While I was in there, I also changed the thermostat and I noticed the new part has the jiggle valve closer to the center than the old one. I just lined the valve up where the old one was (12 o'clock position). Not sure if this matters or not, there are no leaks, dash temp gauge reads normal during any type (city/hwy) of driving.

The only thing that is off a bit is that I now have a slight vibration I can feel in the entire cab.
The engine idles at ~700-750 RPM at temp, and like other post I have read, stops when taken out of gear, and no noticeable vibe while driving or in motion.

A week before the new coolant/TS, I had the spark plugs (NGK), wires, and fuel filter replaced and throttle body cleaned.

Thanks for any hints or suggestions.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine vibration JSTACO 2nd Gen. Tacomas 9 05-09-2012 07:50 PM
Need advice on Engine Vibration vikx 4 Cylinder 4 04-04-2012 09:04 AM
Engine Vibration gmata 1st Gen. Tacomas 0 12-01-2009 06:01 PM
engine idles up...and down BSP4x4 2nd Gen. Tacomas 2 11-17-2009 05:50 PM
Loud Vibration behind Engine superHI 2nd Gen. Tacomas 2 04-25-2009 08:03 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.