Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

Overhead Temp and direction guage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-05-2008, 10:05 PM   #1
surfsupl [OP] surfsupl is offline
Senior Member
surfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shed
 
surfsupl's Avatar
Name: Gregg
Joined: Jan 2008, #4161
Location: WestCoast
Gender: Male
Posts: 8,469
surfsupl's Tacoma Gallery
Question Overhead Temp and direction guage

Has anyone ever removed their overhead direction/outdoor temp gauge assembly. If so,how easy was it? I can see the one screw when you open up the area where you can mount a garage door opener. I took that one out but did not want to force anything. Mine has gone out. Some times if I push really hard on the display button it will come on. It was working fine until I used my bed outlet the other day to run a tool. Also when I push the button to activate the outlet the orange light always comes on but the green light for the 400w will come on some times and then the next time I engage it, it will not light up? I have checked my fuses and they seem to be just fine. Any pointers?

Thanks!
  Reply With Quote
Old 08-06-2008, 02:41 PM   #3
surfsupl [OP] surfsupl is offline
Senior Member
surfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shedsurfsupl is one of the sharper tools in the shed
 
surfsupl's Avatar
Name: Gregg
Joined: Jan 2008, #4161
Location: WestCoast
Gender: Male
Posts: 8,469
surfsupl's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by ph16drive View Post
After removing the screw, just pull down gently on the front of the overhead console and it will come out. The entire thing is held up with that one screw and two spring clips at the front. I haven't used my outlet yet so I can't help you there . . . sorry.
Thanks for the input. When I pull down on the unit itself do I need to look out for the springs so that they do not get lost or are they affixed to the clips themselves?
Thanks again!
  Reply With Quote
Old 08-06-2008, 03:34 PM   #4
Senior Member
45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed45longcolt is one of the sharper tools in the shed
 
45longcolt's Avatar
Joined: Dec 2007, #3663
Location: DFW Area
Posts: 561
45longcolt's Tacoma Gallery
Most likely your resistors have come unsoldered to the board. Lot's of threads on that one here and other Tacoma forums. Basically remove the circuit board and resolder the flat looking gray/black resistors back down to the board. Try it out before buttoning it all back into place to make sure the repair took.

Not sure about the inverter lamp deal. Truck must be running and at idle you get 400W and moving only 100W. That is just the way this setup works. Gonna be great for Xmas lights in a few months!
  Reply With Quote
Old 08-07-2008, 02:10 AM   #5
\m/.....\m/
ph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shedph16drive is one of the sharper tools in the shed
 
ph16drive's Avatar
Name: Paul
Joined: Jan 2008, #4360
Location: Clevelandish
Age: 43
Gender: Dude
Posts: 560
ph16drive's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by surfsupl View Post
Thanks for the input. When I pull down on the unit itself do I need to look out for the springs so that they do not get lost or are they affixed to the clips themselves?
Thanks again!
Yes, one of my metal clips came off of the plastic that it was affixed to but it was easy to find . . . you'll know what I mean . . . just pull down on the front of the unit slowly and gently, it'll come off. Sorry I don't have any good pictures of it.
  Reply With Quote
Old 08-07-2008, 11:08 AM   #6
Senior Member
Mingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shedMingy is one of the sharper tools in the shed
Joined: Apr 2008, #6164
Location: Milton, Ontario
Posts: 103
Mingy's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by surfsupl View Post
Also when I push the button to activate the outlet the orange light always comes on but the green light for the 400w will come on some times and then the next time I engage it, it will not light up? I have checked my fuses and they seem to be just fine. Any pointers?

Thanks!
I believe the function depends on whether the engine is running, or something like that. If you have a look in the manu they explain the limits on use.
  Reply With Quote
Old 08-28-2008, 11:16 AM   #7
Junior Member
fango is on a distinguished road
Joined: Jul 2008, #7774
Location: Ithaca NY
Posts: 2
fango's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by 45longcolt View Post
Most likely your resistors have come unsoldered to the board. Lot's of threads on that one here and other Tacoma forums. Basically remove the circuit board and resolder the flat looking gray/black resistors back down to the board. Try it out before buttoning it all back into place to make sure the repair took.

thanks for the info. I have a compass and temp gauge now!
  Reply With Quote
Old 08-29-2008, 08:51 AM   #8
Senior Member
red06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to beholdred06toy is a splendid one to behold
 
red06toy's Avatar
Joined: Aug 2008, #8840
Location: Worcester MA
Age: 32
Gender: Male
Posts: 335
red06toy's Tacoma Gallery
yeah I had this happen last week, seems right when you hit 37,000 these things go, in my case the metal clips came off the plastic, i did find them in the headliner. Its pretty easy if you follw the stepsthese guys listed. the only thing i did different was, I used a solder wick to get the old solder off before re-soldering it. I re-did both sides of both resistors
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Faulty temp and direction module oldkop New Members 0 09-23-2010 03:23 PM
How low does your outdoor temp guage read on the overhead console lance 2nd Gen. Tacomas 47 01-25-2010 09:27 PM
direction and temp display stopped working mickyd9990 Technical Chat 3 10-03-2009 08:44 PM
Overhead display (temp and direction) quit working shayward777 Technical Chat 8 07-08-2009 12:01 AM
Direction/Temp Lite Out mcwatters16 Lighting 3 06-09-2009 12:55 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.