Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

Does Your AC not get cold?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-11-2007, 04:25 AM   #41
Senior Member
Jeff is a name known to allJeff is a name known to allJeff is a name known to allJeff is a name known to allJeff is a name known to allJeff is a name known to all
 
Jeff's Avatar
Army: Sp4 in Personel Section HQ CO.
Joined: Oct 2006, #59
Location: Hopkinton,MA
Posts: 651
Jeff's Tacoma Gallery
Yea, even the factory screws up now and then.

Jeff,
06,SR5, V6, 4x4, 6spd Brilliant Red
  Reply With Quote
Old 07-11-2007, 06:59 AM   #42
Junior Member
whynot24 is on a distinguished road
Joined: Jul 2007, #1983
Posts: 8
whynot24's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by flyman767 View Post
Not common, but as it's been reported...probably either you leaked some R134A or wasn't filled to the right amount from the factory. Also, when the coolant drops below a predetermined amount or a fault is flagged in the system, the A/C light in the switch will began to flash indicating a problem. Either way, I would take it to the dealer...a good tech should be able to diagnose the problem relatively easy.
Thank you for the advice! Does anyone notice some smoke blow from the exhaust when you first start your car in the morning? I would think it normal if it wasn't about a week old.
  Reply With Quote
Old 07-11-2007, 07:34 AM   #43
Senior Member
flyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shedflyman767 is one of the sharper tools in the shed
 
flyman767's Avatar
Joined: Apr 2007, #1332
Location: Poland, Ohio
Posts: 149
flyman767's Tacoma Gallery
SMOKE OR STEAM?

In the morning when the vehicle hasn't been running very long and you have a drop in temperature (night back to day) condensation develops(steam..hazy white) and therefore.. this is normal.

If the actual smoke is blue or thick white... then you may have a problem. Blue indicates oil leak(burning oil). White indicates coolant leak(blown headgasket, cracked head/block).

Quote:
Originally Posted by whynot24 View Post
Thank you for the advice! Does anyone notice some smoke blow from the exhaust when you first start your car in the morning? I would think it normal if it wasn't about a week old.
  Reply With Quote
Old 07-11-2007, 07:34 AM   #44
I dub thee malicious!
007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed007Tacoma is one of the sharper tools in the shed
 
007Tacoma's Avatar
Name: Mark
Joined: Jan 2007, #643
Location: San Antonio, TX
Age: 33
Gender: Guy
Posts: 6,707
007Tacoma's Tacoma Gallery
Send a message via AIM to 007Tacoma
Quote:
Originally Posted by whynot24 View Post
Thank you for the advice! Does anyone notice some smoke blow from the exhaust when you first start your car in the morning? I would think it normal if it wasn't about a week old.
Mine did that for the first 4,000 miles. I believe it has something to do with the fact that Toyota runs the engine a bit rich. I might be wrong.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AC blows cold on drivers side bronze 2nd Gen. Tacomas 12 11-12-2012 11:08 AM
AC does not blow cold. blacktaco1 1st Gen. Tacomas 21 08-08-2012 09:47 PM
AC Blows cold. So does my Heat...HELP poorkid99 2nd Gen. Tacomas 6 09-18-2011 01:18 PM
2006 Toyota Tacoma AC not Cold MomfromTC New Members 3 08-02-2011 06:48 PM
AC taking a while to get cold 06RedComa 2nd Gen. Tacomas 5 07-08-2010 12:14 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.