Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

New Battery no AC (for a while)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-17-2012, 04:23 PM   #1
1980 [OP] 1980 is offline
Senior Member
1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed1980 is one of the sharper tools in the shed
Army: Medic
Joined: Apr 2010, #35307
Location: The Dust Bowl
Gender: Male
Posts: 719
1980's Tacoma Gallery
New Battery no AC (for a while)

Just wondered if anyone had this happen.

I got a new battery today (was starting OK but the truck is an 06 on the original battery so I thought I'd get one this summer before I might need one next winter).

The NAPA battery was a bit taller than Toyota's so I had to drill the back bracket hook off and make one about 3/4 inch longer out of all thread to get the bracket to work but this was minor.

What concerned me, however, was that I had no air conditioning (had it on the trip over to get the battery). I drove nearly all the way back home (about 20 miles) when all of a sudden it kicked in.

The AC seems to be working OK now but I wondered if anyone has heard of the AC not working when the battery is disconnected (no fuses blown or anything)?
  Reply With Quote
Old 04-18-2013, 02:50 PM   #2
Senior Member
obscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud ofobscurotron has much to be proud of
Joined: Apr 2012, #77839
Location: Bay Area, California
Gender: Male
Posts: 431
obscurotron's Tacoma Gallery
Resurrecting this post. I had the same thing happen to me on a 2012 DC today. Disconnected the battery for about 20 minutes, reconnected, got in, realized it was hot outside. Turned on the AC and it blew ambient air. Got on the phone to the local dealer to make an appointment and halfway through the call the AC started working (about 15 minutes after I had initially tried to turn it on).

WTF, Toyota. Really?
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HO alternator/Dual Battery/Battery Separator/"Big 3 Upgrade chazjb 1st Gen. Tacomas 13 04-09-2012 05:13 AM
AC Problem - Ac Control Pigtail replacement mhlden 2nd Gen. Tacomas 0 12-15-2011 07:24 PM
Lawnmower battery as a second battery? Rhino Technical Chat 0 11-22-2011 10:35 PM
Help, No AC with defog mod completely disabled my AC plurpimpin 2nd Gen. Tacomas 7 09-10-2011 04:18 PM
AC Leak '11 AC torint 2nd Gen. Tacomas 4 07-30-2011 11:55 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.