LSC15's 95 Tacoma 4x4

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

HIDs randomly quit working

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-01-2012, 11:38 PM   #1
Member
Snow.White.Tacoma is on a distinguished road
 
Snow.White.Tacoma's Avatar
Name: Kyle
Joined: Apr 2012, #76742
Location: Medicine Hat, Alberta, Canada
Age: 20
Gender: Male
Posts: 91
Snow.White.Tacoma's Tacoma Gallery
HIDs randomly quit working

Would anyone happen to know why a set of digital HIDs just quit working? I've never had any problems with these, but then tonight around dusk I noticed they were flickering then they stopped working. I tried unplugging them, then plugging them back in, they worked, for like a minute. Would it be the ballast? Any help troubleshooting would be greatly appreciated!
  Reply With Quote
Old 08-01-2012, 11:43 PM   #3
Member
Snow.White.Tacoma is on a distinguished road
 
Snow.White.Tacoma's Avatar
Name: Kyle
Joined: Apr 2012, #76742
Location: Medicine Hat, Alberta, Canada
Age: 20
Gender: Male
Posts: 91
Snow.White.Tacoma's Tacoma Gallery
I thought that too, but they've been working fine for the past 3 months. If it was a ground would it not be right away that they quit? Also, these things are meant to last forever, I don't see how they quit so soon
  Reply With Quote
Old 08-01-2012, 11:53 PM   #5
Pineapples on pizza Hawaiian does not it make.
Konaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shedKonaborne is one of the sharper tools in the shed
 
Konaborne's Avatar
Name: Cody
Joined: Nov 2010, #46536
Location: Kealakekua, Hawaii
Gender: Male
Posts: 28,479
Konaborne's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by Snow.White.Tacoma View Post
I thought that too, but they've been working fine for the past 3 months. If it was a ground would it not be right away that they quit? Also, these things are meant to last forever, I don't see how they quit so soon
when I didn't fix my grounds they would flicker then flash before going off
  Reply With Quote
Old 08-02-2012, 12:08 AM   #7
Superior Member
707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed707tothe907 is one of the sharper tools in the shed
 
707tothe907's Avatar
Name: Jake
Joined: Oct 2010, #45372
Location: Chico NorCal
Gender: Male
Posts: 3,111
707tothe907's Tacoma Gallery
Both went out or just one?

If both, take off your wiring harness and reconnect everything making sure grounds are on bare metal. Check all plugs on different parts of the harness.

If just one then it's probably a bad ballast or bulb.
  Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:12 AM   #8
Member
Snow.White.Tacoma is on a distinguished road
 
Snow.White.Tacoma's Avatar
Name: Kyle
Joined: Apr 2012, #76742
Location: Medicine Hat, Alberta, Canada
Age: 20
Gender: Male
Posts: 91
Snow.White.Tacoma's Tacoma Gallery
No, it's from retro-solutions.. I did wash my truck, and it seemed that they died after that. There are no grounds for this kit..I'm assuming it's already in the harness because they have worked for this long. My headlights are different as they do have the ground wires. I think I just might get some new ballasts
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2012 Homelink quit working fafafahey 2nd Gen. Tacomas 0 05-10-2012 07:33 PM
Wtf!!!! Radio quit working Stubbs95tacoma 1st Gen. Tacomas 15 04-15-2012 06:34 PM
foglight switch backlight quit working kwelklin 2nd Gen. Tacomas 32 12-09-2011 01:03 PM
HID randomly stopped working? MMazz365 Lighting 12 08-09-2011 10:05 PM
Horn quit working... any suggestions? eltaco Technical Chat 9 06-11-2010 08:50 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.