Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

Any alarm installers out there that can help me out ?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-17-2013, 12:34 PM   #1
KJaikaran [OP] KJaikaran is offline
Senior Member
KJaikaran will become famous soon enough
Joined: Nov 2012, #90599
Location: Orlando FL
Gender: Male
Posts: 203
KJaikaran's Tacoma Gallery
Any alarm installers out there that can help me out ?

So i have done a few alarm installs in the past on my Civic's, but nothing like the Tacoma with bypass/remote start.

I got everything pretty much done thanks to other installs i have found on this forum, but i need some help with the tach wire, and remote start IMI, and IMO wire on the ECM.

So according to the research i have done the Tach wire is on the data link (OBD) plug and its supposed to be a black/white wire pin number 9.

My issue is that there is 3 black/white wires and not sure from what side i'm supposed to count the pins from. If i were to look at it from the back its 2 rows and if i start counting from the bottom right to the left then up one i count the #9 pin which is black/white, but i am not sure if that's the correct way in counting the pins.

Now for the IMO,and IMI wires i'm kind of confused on which connector it is that i'm supposed to be looking for the wires on. I know its behind the glove box on the wiring harness plugged into the ECU and its supposed to be pin 14 and 20, but on which connector.

I checked on the12volt.com and found a post where the guy pinpointed the connector, but his connections were plugged in differently. His taps to release the connection were on the right, where mines are on the left.

Some links i got my info from:
http://www.the12volt.com/installbay/...ID~130004~PN~1

http://www.the12volt.com/installbay/...asp~TID~132417

http://www.tacomaworld.com/forum/aud...ote-start.html

http://www.commandocaralarms.com/wir...coma/2041.html

http://www.checkyourground.com/ (this site shows the connection, but the harness plugs look different)


Any help would be appreciated thanks
  Reply With Quote
Old 02-17-2013, 08:20 PM   #3
KJaikaran [OP] KJaikaran is offline
Senior Member
KJaikaran will become famous soon enough
Joined: Nov 2012, #90599
Location: Orlando FL
Gender: Male
Posts: 203
KJaikaran's Tacoma Gallery
Figured out the IMO/IMI connections thanks to my URD MAF calibrator install sheet

  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
North Carolina Installers impius ToyTec Lifts 0 10-05-2012 10:51 PM
Any recommended alarm installers in the bay area? vsick Northern California 3 03-22-2011 12:15 PM
SUNROOF INSTALLERS Leggo North East 0 12-29-2010 11:47 AM
FS: Autopage Alarm (remote start, keyless entry, alarm) w/bypass. CAMZTRD Buy / Sell / Trade 12 01-05-2010 07:46 PM
Lift installers in Illinois chitowntacoma Suspension 2 01-10-2008 10:24 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.