Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

Overhead Temp Display Still broken not the 510 resistors

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-19-2013, 03:47 PM   #1
Junior Member
SanJuanTacoma06 is on a distinguished road
Joined: Feb 2013, #97861
Location: Lake City, CO
Gender: Male
Posts: 3
SanJuanTacoma06's Tacoma Gallery
Overhead Temp Display Still broken not the 510 resistors

The temperature/compass display just went out on my 06. I opened it up and took a look at the 510 resistors which were still attached. I tried resoldering them anyway, and it still doesn't work. There is power coming to the circuit board. Everything else looks OK except a small burn mark in the top left hand corner of the display, which from what I've read doesn't matter. Any ideas?
  Reply With Quote
Old 02-19-2013, 06:55 PM   #2
Senior Member
BUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shedBUZZCUT is one of the sharper tools in the shed
Air Force: KC-135A/R Crew Chief NKAWTG
Joined: Mar 2011, #52417
Gender: Male
Posts: 547
BUZZCUT's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by SanJuanTacoma06 View Post
The temperature/compass display just went out on my 06. I opened it up and took a look at the 510 resistors which were still attached. I tried resoldering them anyway, and it still doesn't work. There is power coming to the circuit board. Everything else looks OK except a small burn mark in the top left hand corner of the display, which from what I've read doesn't matter. Any ideas?

get a new one. mine died the same way
  Reply With Quote
Old 02-19-2013, 07:21 PM   #3
Old & Forgetful
Janster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shedJanster is one of the sharper tools in the shed
 
Janster's Avatar
Name: Jandy
Joined: Mar 2007, #1138
Location: Lancaster, PA
Age: 47
Gender: Female
Posts: 13,134
Janster's Tacoma Gallery
Did you try to solder some of the other circuits/pads?

My husband builds circuit boards for a living and when he opened up and looked at my overhead compass circuitry, he was amazed by the really poor quality solder joints and overall poor quality.

He took his soldering iron and went over ALL the pads he could reach.
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 03:37 PM   #4
Junior Member
SanJuanTacoma06 is on a distinguished road
Joined: Feb 2013, #97861
Location: Lake City, CO
Gender: Male
Posts: 3
SanJuanTacoma06's Tacoma Gallery
I haven't tried re-soldering anything else. I tested the resistors with my multimeter and they both were around 68 ohms. Think that could be the problem? I ordered some new ones. I will install and see if it works then.
  Reply With Quote
Old 02-24-2013, 04:28 PM   #5
Junior Member
SanJuanTacoma06 is on a distinguished road
Joined: Feb 2013, #97861
Location: Lake City, CO
Gender: Male
Posts: 3
SanJuanTacoma06's Tacoma Gallery
I put the new resistors on. It doesn't work. Also there's no power to it anymore. I checked the fuses everything's good, I'm so confused. Anyone have similar problems?
  Reply With Quote
Old 09-23-2013, 10:47 AM   #6
Senior Member
jr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shedjr114 is one of the sharper tools in the shed
Name: Jon
Joined: Nov 2009, #26147
Location: SoCal
Gender: Male
Posts: 1,185
jr114's Tacoma Gallery
I'm having the same problem. Have replaced the resistors and added new solder. Still does not work. Anyone know of the best (cheapest) place to get a replacement?
  Reply With Quote
Old 09-23-2013, 01:44 PM   #7
Senior Member
Danno 1948 will become famous soon enough
Marines: L/corpal
Name: Dan
Joined: Feb 2012, #73651
Location: Ocala,Fl.
Gender: Dude
Posts: 231
Danno 1948's Tacoma Gallery
I got one for a 05 up to a 08 that I will sell for 40.00 plus shipping I live in florida 34479
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Different overhead temp display issue? Raylo 2nd Gen. Tacomas 7 11-04-2012 07:50 PM
Overhead temp display? Poynter001 Technical Chat 2 09-17-2012 07:41 PM
No display on Overhead Compass/Temp JoedyV Technical Chat 8 02-03-2012 08:57 PM
No display on Overhead Compass/Temp JoedyV Technical Chat 0 07-16-2011 10:25 PM
overhead compass/temp display 2010prerunner 2nd Gen. Tacomas 7 01-14-2011 01:20 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.