Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > 2nd Gen. Tacomas

Notices

Hazard Lights Keep Flashing!!!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-20-2010, 04:56 PM   #1
Nikwanchoo [OP] Nikwanchoo is offline
Member
Nikwanchoo is on a distinguished road
Joined: Sep 2009, #23419
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 60
Nikwanchoo's Tacoma Gallery
Hazard Lights Keep Flashing!!!

I have a 2010 DC and i came home to find out that my hazard lights keep flashing. I have a Viper 5701 remote start/alarm system that i may think could be the problem. I pulled out the engine bay fuse associated with these lights and it stops but when i put it back in lights keep flashing. I pulled out the neg wire to the battery for several minutes to reset the ECM but as soon as i connect it, it continues to flash. Ive pressed the hazard button on and off, and ive indicated the turn signals several times and no change. Ive also armed and disarmed the alarm system and it seems to function normally but the hazard lights continue to flash. Also the arrow lights on the dash flash also. Has anyone had this problem before? Im going to take it into the dealer tomorrow but wanted to know if i did something stupid or if there was an easy fix im overlooking.

I forgot to mention that i havent made any changes to the tacoma recently. The Alarm system was installed about 2 months ago and has been working flawlessly since.
  Reply With Quote
Old 07-04-2010, 07:52 AM   #2
Nikwanchoo [OP] Nikwanchoo is offline
Member
Nikwanchoo is on a distinguished road
Joined: Sep 2009, #23419
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 60
Nikwanchoo's Tacoma Gallery
Captains Log: Update on the issue - The problem has been narrowed down to what seems to be a loose wire or a potentially bad connection behind the head unit/hazard switch area. I jostled some wires around there (with the hazard switch disconnected) and the haz lights started blinking. After tugging on the unplugged hazard wire it went away just as easily. Dont know if there is some sort of grounding issue going on with the cables further into the dash or if there is damaged insulation or what ever else. Im just glad that i know at least how to make it go away, even though its, by no means, is a fix.
  Reply With Quote
Old 07-04-2010, 07:53 AM   #3
With sufficient thrust, pigs fly just fine.
chris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shedchris4x4 is one of the sharper tools in the shed
 
chris4x4's Avatar
Name: FlimFlubberJAM
Joined: May 2008, #6497
Location: Tenoe, AZ
Gender: Male
Posts: 96,885
chris4x4's Tacoma Gallery
Maybe you can narrow down the wire causing this? If wiggling it makes it stop....
  Reply With Quote
Old 07-04-2010, 08:00 AM   #4
Nikwanchoo [OP] Nikwanchoo is offline
Member
Nikwanchoo is on a distinguished road
Joined: Sep 2009, #23419
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 60
Nikwanchoo's Tacoma Gallery
I really should, but the area behind my head unit looks like a bowl full of spaghetti and the hazard wire runs behind the dash and im not confident enough to dismantle everything. Also im really scared that if I mess with it even more, it might permanently be on, so im going to assume the truck can magically heal itself and the problem will go away if i dont mess with anything, lol.

If it starts again, ill have to break out my science pole and start prodding around.
  Reply With Quote
Old 07-04-2010, 08:35 AM   #5
four forty four
oldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shedoldtacomaguy is one of the sharper tools in the shed
 
oldtacomaguy's Avatar
Name: Dave
Joined: Dec 2006, #444
Location: SE Conn.
Age: 58
Gender: Male
Posts: 9,527
oldtacomaguy's Tacoma Gallery
I had this happen a while back. Turned out that the button you push for the flashers got stuck inside the panel. It wasn't quite centered in the hole. I had replaced the head unit and the panel wasn't lined up quite right. Might be worth a look.
  Reply With Quote
Old 07-04-2010, 08:37 AM   #6
Nikwanchoo [OP] Nikwanchoo is offline
Member
Nikwanchoo is on a distinguished road
Joined: Sep 2009, #23419
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 60
Nikwanchoo's Tacoma Gallery
thanks but i definitely tried that one. the lights out flash with that button completely disconnected, and i made sure there was no binding in the button.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4High and 4Low lights flashing meafordmike 2nd Gen. Tacomas 63 06-22-2012 04:23 PM
Hazard lights fuse? MapleMoose 1st Gen. Tacomas 5 07-02-2011 12:02 AM
hvac, hazard, and fog light switch lights out bradnuts 2nd Gen. Tacomas 10 12-12-2010 08:59 PM
flashing lights johnw 2nd Gen. Tacomas 30 11-11-2009 08:27 AM
hazardous hazard lights 350TacoZilla 1st Gen. Tacomas 5 04-01-2008 06:35 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.