Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

Blue remote wire from amp.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-22-2010, 05:21 PM   #1
Tidrow [OP] Tidrow is offline
Senior Member
Tidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shed
 
Tidrow's Avatar
Joined: May 2010, #37300
Location: Austin
Gender: Male
Posts: 634
Tidrow's Tacoma Gallery
Blue remote wire from amp.

Qucik question... where's the blue remote wire from the amp go to? Pics would be sweet. Thanks all,
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 05:27 PM   #2
Kenny Fuckin Powers
jtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shed
 
jtav2002's Avatar
Name: Josh
Joined: Jun 2009, #19074
Location: Reading, PA
Age: 30
Gender: Dude
Posts: 4,506
jtav2002's Tacoma Gallery
Depends, are you running the stock or an aftermarket head unit? If it's aftermarket there should be a connection for the remote turn on, if not you'll have to tap into a wire that gets power with the ignition on.
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 05:27 PM   #3
Banned
whippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shedwhippersnapper02 is one of the sharper tools in the shed
Name: Christian
Joined: Dec 2009, #27905
Location: Yorba Linda, CA
Age: 30
Gender: Dude
Posts: 35,295
whippersnapper02's Tacoma Gallery
Send a message via AIM to whippersnapper02
It goes to the amp. It tells the amp when the head unit is on or off so the amp doesn't stay on.
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 05:38 PM   #4
Tidrow [OP] Tidrow is offline
Senior Member
Tidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shed
 
Tidrow's Avatar
Joined: May 2010, #37300
Location: Austin
Gender: Male
Posts: 634
Tidrow's Tacoma Gallery
sorry for not being more specific. I have the deck installed a while back. I'm hooking up an amp with a sub. I was wondering were to run the blue wire from the amp. Doesn't it go to a fuse or something.

Or are you guys saying to run the amp remote wire to the blue one coming out of the head unit?
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 05:59 PM   #5
Kenny Fuckin Powers
jtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shedjtav2002 is one of the sharper tools in the shed
 
jtav2002's Avatar
Name: Josh
Joined: Jun 2009, #19074
Location: Reading, PA
Age: 30
Gender: Dude
Posts: 4,506
jtav2002's Tacoma Gallery
Doesn't go to a fuse, it will go to your headunit. One of the wires on the aftermarket headunit should be labeled as the remote lead turn on. I believe that it was in fact blue on the last aftermarket headunit I had. This connection is specifically for this purpose.
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 07:50 PM   #6
Tidrow [OP] Tidrow is offline
Senior Member
Tidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shed
 
Tidrow's Avatar
Joined: May 2010, #37300
Location: Austin
Gender: Male
Posts: 634
Tidrow's Tacoma Gallery
thanks for the tips on the amp. I have it hooked up now but there is only treble coming through the sub. It is a four channel amp and I'm not sure how to hook the speakers up. Anythoughts?
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 08:14 PM   #7
Money Pit
tacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant futuretacoma89 has a brilliant future
 
tacoma89's Avatar
Name: Chase
Joined: Feb 2009, #14010
Location: Richmond, Va
Gender: Male
Posts: 1,110
tacoma89's Tacoma Gallery
i just installed a new deck and 4 channel amp this weekend. It was not hard at all and this was my first time. I however did not use the stock wiring. I re-wired from the amp to the speakers. so a pos and neg from each channel of the amp to the speaker.
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 08:53 PM   #8
Tidrow [OP] Tidrow is offline
Senior Member
Tidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shed
 
Tidrow's Avatar
Joined: May 2010, #37300
Location: Austin
Gender: Male
Posts: 634
Tidrow's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by tacoma89 View Post
i just installed a new deck and 4 channel amp this weekend. It was not hard at all and this was my first time. I however did not use the stock wiring. I re-wired from the amp to the speakers. so a pos and neg from each channel of the amp to the speaker.
I'll do it this way when It comes time, just worried about powering a sub at the moment.
  Reply With Quote
Old 09-22-2010, 08:56 PM   #9
Tidrow [OP] Tidrow is offline
Senior Member
Tidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shedTidrow is one of the sharper tools in the shed
 
Tidrow's Avatar
Joined: May 2010, #37300
Location: Austin
Gender: Male
Posts: 634
Tidrow's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by tacoma89 View Post
i just installed a new deck and 4 channel amp this weekend. It was not hard at all and this was my first time. I however did not use the stock wiring. I re-wired from the amp to the speakers. so a pos and neg from each channel of the amp to the speaker.

thanks everyone, the blue wire has been handled
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
remote wire trouble Nightmare4150 Audio & Video 9 08-16-2011 08:11 AM
Help running RCAs and remote wire trdsport808 Audio & Video 4 01-21-2011 08:40 AM
remote wire? tacoany1? Audio & Video 23 10-18-2009 06:59 PM
Remote wire color? iLLadelph_gi Audio & Video 2 06-28-2009 01:50 PM
Where to hook up "remote" wire for amp russc1164 Audio & Video 5 04-22-2009 03:39 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.