Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

Odd Static

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2011, 06:07 PM   #1
TrevorTaco [OP] TrevorTaco is offline
Member
TrevorTaco is a jewel in the roughTrevorTaco is a jewel in the roughTrevorTaco is a jewel in the rough
Name: Trevor
Joined: Sep 2010, #42809
Location: Loveland, CO
Gender: Male
Posts: 65
TrevorTaco's Tacoma Gallery
Odd Static

Just recently started to hear static in my speakers. I have a 2010 TRD with JBL system. I have an upgraded alpine h/u, but thats it. Some days there is static and others its gone. I hear the static with or without the car on. The static doesnt get louder as i accelerate.

Any ideas? its buggin the crap outta me.
  Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:08 AM   #2
Senior Member
dolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to all
 
dolbytone's Avatar
Joined: May 2010, #37165
Gender: Male
Posts: 320
dolbytone's Tacoma Gallery
Alien microwaves. That's all I got.
  Reply With Quote
Old 08-10-2011, 12:05 PM   #3
It works if you work it.
fbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant futurefbconvert has a brilliant future
 
fbconvert's Avatar
Name: Brian
Joined: Apr 2011, #55535
Location: Portland, OR
Age: 28
Gender: Male
Posts: 357
fbconvert's Tacoma Gallery
I think your problem is with a defective amp. Check out this thread on TN. If you are still covered under warranty it looks like toyota will replace it for you. But then again your after market head unit might have blown your speakers. I am not sure if you are bypassing the amp with a special harness but I know others with 2009+ JBL systems have had a similar issue that you are describing.
  Reply With Quote
Old 09-01-2011, 06:22 AM   #4
TrevorTaco [OP] TrevorTaco is offline
Member
TrevorTaco is a jewel in the roughTrevorTaco is a jewel in the roughTrevorTaco is a jewel in the rough
Name: Trevor
Joined: Sep 2010, #42809
Location: Loveland, CO
Gender: Male
Posts: 65
TrevorTaco's Tacoma Gallery
I understand that my speakers might be blown, by would i hear the static one day and not the other. The static seems to be getting louder and louder and its starting to bug the crap outta me. I started up my truck yesterday, heard the static, and shifted into reverse to back up. The static immediately got louder once my truck shifted into reverse.

Im looking to replace my speakers soon but im starting to wonder if it might be my h/u?
  Reply With Quote
Old 09-02-2011, 12:38 AM   #5
Bah Humshit!
brian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shed
 
brian's Avatar
Coast Guard: Work and Fly on the Four Fans of Freedom
Joined: Apr 2009, #16011
Location: Roseville, CA
Gender: Dude
Posts: 7,557
brian's Tacoma Gallery
Send a message via AIM to brian
Quote:
Originally Posted by TrevorTaco View Post
I understand that my speakers might be blown, by would i hear the static one day and not the other. The static seems to be getting louder and louder and its starting to bug the crap outta me. I started up my truck yesterday, heard the static, and shifted into reverse to back up. The static immediately got louder once my truck shifted into reverse.

Im looking to replace my speakers soon but im starting to wonder if it might be my h/u?

Sounds like a bad ground somewhere at least. I would check your connections on the back of your head unit at least. Since everything else is stock, its up to you how far you want to proceed. Given that symptom, its certainly not your speakers.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hid radio static Pannell_Trd 2nd Gen. Tacomas 15 10-29-2012 02:55 PM
Engine Static through the speakers WhosUrBaghdaddy? Technical Chat 18 05-07-2011 07:52 PM
Static?? Who Dat Popcorn Audio & Video 4 12-04-2010 11:59 PM
Hiss/Static out of my new speakers futonpimp Audio & Video 30 11-30-2009 03:35 PM
Anti-Static Strips BillC2012 Technical Chat 4 10-25-2008 09:31 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.