Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

So I think I messed up

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-26-2011, 04:51 PM   #1
Always Lost
3volution05 is on a distinguished road
 
3volution05's Avatar
Marines: Sgt.
Name: Lee
Joined: Dec 2009, #27882
Location: Lothian, MD
Age: 28
Gender: Guy
Posts: 52
3volution05's Tacoma Gallery
So I think I messed up

What I have:
(1) Hifonics HFi1000.1D
Single Channel
1 x 475 @ 4 OHMS, 1 x 750 @ 2 OHMS, 1 x 1000 @ 1 OHM

(2) CVT10 4-Ohm 10" CompVT Subwoofer's
Peak Power 800 watts
RMS Power 400 watts
Frequency response 25-350 Hz
4 Ohm Impedance single voice coil

So I thought I did all my research and ordered the right things, but now that its here I am trying to figure out how to correctly wire the subs to the Amp and I am all sorts of lost. I was thinking I wanted to try and get them wired parrallel at 1 Ohm. But for the life of me I cannot figure it out. Am I even trying something possible or did I just not go about this the right way. If anyone has some sort of guidence that would be awesome, I have been looking on google and staring at all of this for 3 days now and my head hurts.
  Reply With Quote
Old 10-26-2011, 05:21 PM   #3
Sounds Gooooood
ItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shed
 
ItalynStylion's Avatar
Name: Steven
Joined: Jun 2009, #18467
Location: DFW, Tx.
Gender: Male
Posts: 4,375
ItalynStylion's Tacoma Gallery
Wire it like the picture above and you'll get a 2ohm load. There is no way to achieve a 1ohm load with those two subs alone. Additionally, they wouldn't likely handle anything more than the power at 2ohms anyway so it should work out perfectly.
  Reply With Quote
Old 10-26-2011, 05:28 PM   #5
Always Lost
3volution05 is on a distinguished road
 
3volution05's Avatar
Marines: Sgt.
Name: Lee
Joined: Dec 2009, #27882
Location: Lothian, MD
Age: 28
Gender: Guy
Posts: 52
3volution05's Tacoma Gallery
So if I do that I will be running at 2 Ohms 750 Watts on 1 channel ? is that optimal lol I have no clue I just dont want to blow any thing up or catch my rig on fire, but I also want this thing to hit.
  Reply With Quote
Old 10-26-2011, 05:43 PM   #6
Sounds Gooooood
ItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shedItalynStylion is one of the sharper tools in the shed
 
ItalynStylion's Avatar
Name: Steven
Joined: Jun 2009, #18467
Location: DFW, Tx.
Gender: Male
Posts: 4,375
ItalynStylion's Tacoma Gallery
Yes it's optimal, no fire...it will likely rip your face off if you put them in the proper box.
  Reply With Quote
Old 10-26-2011, 05:48 PM   #7
Always Lost
3volution05 is on a distinguished road
 
3volution05's Avatar
Marines: Sgt.
Name: Lee
Joined: Dec 2009, #27882
Location: Lothian, MD
Age: 28
Gender: Guy
Posts: 52
3volution05's Tacoma Gallery
Perfect thank you guys for the help you pretty much solved my problem in 5 minutes and Ive been stressing it for 3 days haha Ill be sure to post pics of the finished product.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I messed something up please help tiresmokintacoma 2nd Gen. Tacomas 25 04-18-2011 09:14 PM
I really messed up. badguybuster 2nd Gen. Tacomas 41 07-15-2010 06:37 AM
is TW messed up for anyone else? Zombie Runner Off-Topic Discussion 33 03-10-2010 02:21 PM
Messed it up... stevomac59 2nd Gen. Tacomas 22 02-14-2009 09:48 AM
i think i messed up. RDAY 2nd Gen. Tacomas 4 12-31-2008 08:45 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.