Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

Splitting Rca for second amp

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-07-2012, 03:51 PM   #1
lashleyftl [OP] lashleyftl is offline
Junior Member
lashleyftl is on a distinguished road
Navy: AVATION CALIBRATION TECH
Name: Robert
Joined: Sep 2012, #86997
Location: Maryland
Gender: Male
Posts: 13
lashleyftl's Tacoma Gallery
Splitting Rca for second amp

I never thought i would need to do this. Ive been building up the system in my dc and was happy for a while but now i need the low end base so im looking at installing two pioneer 8in low pro subs. But i am already running an amp using my two amp out puts out of my head unit. My question is if i was to spilt my rca's would i lose any quality or would i run into any problems the second sub for the amps i will be running a filter to just pass the lows so im not worried about the whole signal reaching the second amp. IF im going to run in to issues what have some of you done to bring more rca's in to the equation. Not looking to get another head unit just thought i would throw that out there.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 03:54 PM   #2
Senior Member
blake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shedblake5995 is one of the sharper tools in the shed
Name: Blake
Joined: Aug 2012, #84632
Location: Truckee, CA
Gender: Male
Posts: 2,211
blake5995's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by lashleyftl View Post
I never thought i would need to do this. Ive been building up the system in my dc and was happy for a while but now i need the low end base so im looking at installing two pioneer 8in low pro subs. But i am already running an amp using my two amp out puts out of my head unit. My question is if i was to spilt my rca's would i lose any quality or would i run into any problems the second sub for the amps i will be running a filter to just pass the lows so im not worried about the whole signal reaching the second amp. IF im going to run in to issues what have some of you done to bring more rca's in to the equation. Not looking to get another head unit just thought i would throw that out there.
many of the guys that do big install have to split the RCAs up to 10 times on some applications. i have never seen that doing so would lose quality.
  Reply With Quote
Old 12-07-2012, 08:14 PM   #3
It burns when I pee....
ABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shedABA180 is one of the sharper tools in the shed
 
ABA180's Avatar
Name: Chris
Joined: Oct 2012, #88520
Location: East Bridgewater MA
Age: 40
Gender: Male
Posts: 5,313
ABA180's Tacoma Gallery
These:

http://www.hifisoundconnection.com/S...8062/SFV/30046

Not affiliated with them, found it on Google.

This explains it well..you shouldn't have any issues.

http://www.ehow.com/how_6972686_split-rca-cable.html

Regarding your wish to run a filter for lows only, not sure you have to. Reason I say that is most every amp out there has its own low pass filter. Don't think I've seen a regular amp in 20 plus years that didn't.

Good luck, post up anything else you need here!
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
splitting the stock grill in two can it be done???????? CrAiG 2nd Gen. Tacomas 13 10-28-2013 06:46 PM
PAC Factory to Amp RCA/Speaker adapter 04surftaco Buy / Sell / Trade 4 01-04-2013 06:36 PM
Head unit and amp RCA question witaco Audio & Video 5 06-08-2012 04:34 PM
What length RCA cable for amp under passenger seat? Brandon### Audio & Video 4 04-08-2011 10:03 PM
Splitting 5th channel of amp rod11 Audio & Video 6 06-05-2009 12:51 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.