Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

amp question...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-17-2013, 09:33 PM   #1
thebaker [OP] thebaker is offline
Senior Member
thebaker has a spectacular aura aboutthebaker has a spectacular aura aboutthebaker has a spectacular aura about
 
thebaker's Avatar
Name: Byron
Joined: Feb 2009, #13597
Location: NorCal
Gender: Male
Posts: 819
thebaker's Tacoma Gallery
amp question...

i'm currently running an alpine pdx-5 in my Tacoma. How hard would it be to add another amp to my set up? What would be needed? How many more wires would I have to run?

Looking at the possibly of running two amp so I can run more power to the sub.
  Reply With Quote
Old 01-18-2013, 10:59 AM   #2
Senior Member
96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed96Taco is one of the sharper tools in the shed
 
96Taco's Avatar
Joined: Jan 2011, #48827
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 746
96Taco's Tacoma Gallery
Easy. Check the gauge of your power wire running your pdx-5. If it has enough capacity for the increased load your gold. If not you will probably have to run a thicker power wire.
not sure why u want to add another amp tho..
  Reply With Quote
Old 01-18-2013, 11:34 AM   #3
Senior Member
sirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shedsirsaechao is one of the sharper tools in the shed
 
sirsaechao's Avatar
Name: Tim
Joined: May 2009, #17772
Location: Nor Cal
Age: 32
Gender: Male
Posts: 2,500
sirsaechao's Tacoma Gallery
You can run a dist block too to split the power wire.
  Reply With Quote
Old 01-18-2013, 03:56 PM   #4
Member
chrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant futurechrispy has a brilliant future
Joined: Aug 2012, #84204
Location: Winnipeg, Manitoba
Gender: Male
Posts: 88
chrispy's Tacoma Gallery
Hi, would you mind posting pictures of your set up with the pdx-5? i'm currently looking into doing the same install


Thanks
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sub and Amp Question Logan22 Audio & Video 2 01-03-2012 09:12 AM
Amp Question Toy Yoda Audio & Video 3 05-17-2011 07:30 PM
Marlin Crawler 4.7:1 Gearset Question? & locker Question bromagen25 2nd Gen. Tacomas 17 12-29-2010 09:40 AM
4WD question & jack question 2007tacoOldLineSt 2nd Gen. Tacomas 15 10-29-2010 04:11 AM
TPMS & New Tires & Rims Question thebigk Wheels & Tires 9 10-21-2009 06:24 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.