Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

No radio reception

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-13-2013, 08:19 PM   #1
jmoo [OP] jmoo is offline
Junior Member
jmoo is on a distinguished road
Joined: Mar 2011, #53785
Gender: Male
Posts: 4
jmoo's Tacoma Gallery
No radio reception

This is my first post so bear with me. Just bought an '06 (my son totaled my "05) and the radio reception is barely anything, as if there is no antenna. Tried reading up on some posts but can't figure it out without taking everything apart under the wheel well and dash. Everything that I can see looks fine, no corrosion, loose wires, etc. Anybody have an idea what the likely problem might be? I thought that maybe someone messed with the radio (head unit?) and forgot to plug the antenna back in. Could that be it? Appreciate any help. Mahalo! jmoo in honolulu
  Reply With Quote
Old 04-14-2013, 09:26 PM   #2
Bah Humshit!
brian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shedbrian is one of the sharper tools in the shed
 
brian's Avatar
Coast Guard: Work and Fly on the Four Fans of Freedom
Joined: Apr 2009, #16011
Location: Roseville, CA
Gender: Dude
Posts: 7,557
brian's Tacoma Gallery
Send a message via AIM to brian
The antenna wire is the fat black wire going into a corner (I believe) on the back of the head unit.... it should be the biggest one there, just an FYI

Then check your antenna and make sure its tight in the socket. The antennas on these trucks have a tendency to work themselves loose over time. Other than that, I have no clue without physically tracing the wires. I suppose it could be the radio itself?
  Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:21 AM   #3
jmoo [OP] jmoo is offline
Junior Member
jmoo is on a distinguished road
Joined: Mar 2011, #53785
Gender: Male
Posts: 4
jmoo's Tacoma Gallery
No Radio Reception

Thanks for the heads up Brian. I'll pop the head unit and check that antenna wire first. Cheers!
jmoo
  Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:26 AM   #4
Wheels With Moose.
NMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shedNMW 4x4 is one of the sharper tools in the shed
 
NMW 4x4's Avatar
Name: Walt
Joined: Sep 2012, #87462
Location: Presque Isle, Maine
Gender: Male
Posts: 192
NMW 4x4's Tacoma Gallery
My '07 has the same exact problem.
  Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:34 AM   #5
Member
THE SCHIRMINATOR is a name known to allTHE SCHIRMINATOR is a name known to allTHE SCHIRMINATOR is a name known to allTHE SCHIRMINATOR is a name known to allTHE SCHIRMINATOR is a name known to allTHE SCHIRMINATOR is a name known to all
 
THE SCHIRMINATOR's Avatar
Name: Ryan
Joined: Dec 2012, #93328
Location: Mid Mo
Gender: Male
Posts: 84
THE SCHIRMINATOR's Tacoma Gallery
I have the exact same issue and ended up finding this the other day. Have not had s chance to try it but it seems legit! http://www.tacomaworld.com/forum/2nd...ption-fix.html
  Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:37 AM   #6
THE OLD TACO721 with a new name.
TnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shedTnRedNeck721 is one of the sharper tools in the shed
 
TnRedNeck721's Avatar
Name: Zach
Joined: Mar 2011, #52731
Location: TN
Gender: Male
Posts: 17,815
TnRedNeck721's Tacoma Gallery
I had the same problem when i put my new head unit in. the antenna wire got pushed back and kinda hidden, so i for got to plug it back in. I think the antenna wire also has a pice of foam around it. but don’t quote me on that.
  Reply With Quote
Old 04-19-2013, 07:31 PM   #7
Cruzito
Cruzs2013SR5 is on a distinguished road
 
Cruzs2013SR5's Avatar
Navy:
Name: Cruz
Joined: Jan 2013, #94878
Location: OAK HARBOR, WA
Gender: Male
Posts: 147
Cruzs2013SR5's Tacoma Gallery
Anyone know what this wire needs to go to? It is a aftermarket harness for 2013 FM antenna. I am replacing my stock radio with a JVC. Dont know where this blue wire needs to go.


/Users/cruzgandaramacbook/Desktop/Photo on 4-19-13 at 9.28 PM.jpg
  Reply With Quote
Old 04-19-2013, 07:33 PM   #8
Cruzito
Cruzs2013SR5 is on a distinguished road
 
Cruzs2013SR5's Avatar
Navy:
Name: Cruz
Joined: Jan 2013, #94878
Location: OAK HARBOR, WA
Gender: Male
Posts: 147
Cruzs2013SR5's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by Cruzs2013SR5 View Post
Anyone know what this wire needs to go to? It is a aftermarket harness for 2013 FM antenna. I am replacing my stock radio with a JVC. Dont know where this blue wire needs to go.


/Users/cruzgandaramacbook/Desktop/Photo on 4-19-13 at 9.28 PM.jpg
Sorry, couldnt upload pic.
Attached Thumbnails
No radio reception-photo-4-19-13-9.28-pm.jpg  
  Reply With Quote
Old 04-20-2013, 06:32 AM   #9
Senior Member
dolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to alldolbytone is a name known to all
 
dolbytone's Avatar
Joined: May 2010, #37165
Gender: Male
Posts: 320
dolbytone's Tacoma Gallery
Looks like it's for a power antenna or an inline signal booster. It's looking for switched 12VDC from your head unit I believe, probably the power antenna wire on your other harness.
  Reply With Quote
Old 04-20-2013, 08:53 PM   #10
jmoo [OP] jmoo is offline
Junior Member
jmoo is on a distinguished road
Joined: Mar 2011, #53785
Gender: Male
Posts: 4
jmoo's Tacoma Gallery
So I just got my radio working. Pulled the head unit using the video instructions from www.gtacarkits.com for the 2005-2012 Toyota Tacoma iPod... member cbe513 posted the video on 3/22/13. Anyway, it's real easy. With the head unit out, I looked in the back and saw the antenna cable hanging there unplugged. It's a black cable with a mini jack. So I plugged it into the socket on the left rear of the head unit, tested it and, voila, it works! I have full reception on AM and FM. Makes me wonder if it worked itself loose, or someone messed with it and forgot to plug it in, or maybe it never was plugged in (just bought the truck). In any case, problem solved! Thanks everyone for your input.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poor AM Radio Reception zippythepinhead Audio & Video 5 08-12-2011 07:59 PM
Radio reception poor 2005TacomaRFH 2nd Gen. Tacomas 1 03-24-2011 08:02 PM
Terrible radio reception! punkassprettyboy 2nd Gen. Tacomas 10 03-24-2011 07:34 PM
How to get better FM radio reception? wolfgang123 1st Gen. Tacomas 0 09-30-2009 07:08 PM
Crappy Radio Reception buyobuyo Audio & Video 2 04-10-2008 05:10 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.