Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Audio & Video

Notices

pioneer avic x940bt help

Reply
 
Referenced Products Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2013, 10:54 AM   #1
tstout23 [OP] tstout23 is offline
Member
tstout23 is on a distinguished road
Joined: Sep 2010, #44034
Gender: Male
Posts: 72
tstout23's Tacoma Gallery
pioneer avic x940bt help

ive tried avic411.com with no response and tried contacting pioneer with no response as of yet. i just got it installed and im having some problems. i cant access anything with the navigation or the settings of the head unit. everything is "grayed out" and unclickable.

gps is hooked up and mounted on dash. it shows my location on the screen but i cannot change anything. below are some pictures of what i am trying to explain.

things i added, changed or didnt use:

im using aswc-1 and everything works fine.

i did not hook up the microphone

i hooked up a parking brake bypass with this kit - http://www.amazon.com/Parking-Overri...ss+avic+x940bt

i did not hook up the pink wire (car speed signal input) or violet/white (reverse gear signal input) wire

i am not running an amp or sub, xm radio, rear view camera, traffic tuner.




  Reply With Quote
Old 05-08-2013, 10:57 AM   #2
That one guy
Aw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shed
 
Aw9d's Avatar
Joined: Nov 2011, #66635
Location: Az
Gender: Male
Posts: 8,986
Aw9d's Tacoma Gallery
Disable break bypass and see if that helps. I can't do a screen calibration with my bypass on with my Pioneer. Seems like if the unit thinks you are in motion it won't allow you to change settings since you should be paying attention to driving.
  Reply With Quote
Old 05-08-2013, 11:04 AM   #3
tstout23 [OP] tstout23 is offline
Member
tstout23 is on a distinguished road
Joined: Sep 2010, #44034
Gender: Male
Posts: 72
tstout23's Tacoma Gallery
so do i need to hook that wire up to the parking brake once i disconnect the bypass?
  Reply With Quote
Old 05-08-2013, 04:35 PM   #4
That one guy
Aw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shed
 
Aw9d's Avatar
Joined: Nov 2011, #66635
Location: Az
Gender: Male
Posts: 8,986
Aw9d's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by tstout23 View Post
so do i need to hook that wire up to the parking brake once i disconnect the bypass?
Just disconnect the bypass first and try that. If that fails then hook it into the parking break. I'm not sure if this is your issue or not but I know with other Pioneer HU's if you use the bypass it always thinks you are in motion and some settings cannot be accessed while in motion.
  Reply With Quote
Old 05-09-2013, 08:56 AM   #5
tstout23 [OP] tstout23 is offline
Member
tstout23 is on a distinguished road
Joined: Sep 2010, #44034
Gender: Male
Posts: 72
tstout23's Tacoma Gallery
disconnected the bypass and it still doesnt work. where do i need to hook up the parking brake wire to?
  Reply With Quote
Old 05-09-2013, 02:11 PM   #6
tstout23 [OP] tstout23 is offline
Member
tstout23 is on a distinguished road
Joined: Sep 2010, #44034
Gender: Male
Posts: 72
tstout23's Tacoma Gallery
i connected the parking wire to ground on the main harness and everything is working fine
  Reply With Quote
Old 05-09-2013, 03:30 PM   #7
That one guy
Aw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shedAw9d is one of the sharper tools in the shed
 
Aw9d's Avatar
Joined: Nov 2011, #66635
Location: Az
Gender: Male
Posts: 8,986
Aw9d's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by tstout23 View Post
i connected the parking wire to ground on the main harness and everything is working fine


You'll want to put your bypass on a switch to get around this.
  Reply With Quote
Old 05-09-2013, 07:45 PM   #8
tstout23 [OP] tstout23 is offline
Member
tstout23 is on a distinguished road
Joined: Sep 2010, #44034
Gender: Male
Posts: 72
tstout23's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by Aw9d View Post


You'll want to put your bypass on a switch to get around this.
to get around what? every time i turn on the truck, after the splash screen it gives a caution screen that the parking brake lead isnt hooked up properly but i hit "ok" and everything works just fine. i love the navi on this unit too
  Reply With Quote
Reply

Products Discussed in this Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
avic x940bt no sound after install - 2013 tacoma non-entune tstout23 Audio & Video 0 04-28-2013 03:35 PM
need help with pioneer avic x940bt install in 2013 tstout23 Audio & Video 2 04-16-2013 08:46 PM
AVIC X940BT Question ShaneG Audio & Video 0 03-18-2013 09:05 PM
(Affordable) Pioneer Avic x940bt Head Unit BakerTaco Audio & Video 14 11-30-2012 08:45 AM
Pioneer x940bt Navi installed in a 08 Toyota Tacoma mytundra77 2nd Gen. Tacomas 0 04-26-2012 09:30 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.