Tacoma World Forums

Tacoma World Forums (http://www.tacomaworld.com/forum/)
-   General Automotive (http://www.tacomaworld.com/forum/general-automotive/)
-   -   What's this?? on a 1992 Chevy Silverado (http://www.tacomaworld.com/forum/general-automotive/269493-whats-1992-chevy-silverado.html)

icallhertaco11 03-22-2013 12:57 PM

What's this?? on a 1992 Chevy Silverado
 
Hey guys my buddy just bought a 1992 Chevy Silverado, it's his first truck, it has a new engine in it with 21,000 miles on it. He got it for 1900 pretty damn good and nice truck!

When he presses on the break you hear the engine rev, and whenever the truck is on the Parking Brake light is illuminated. What is the cause? He heard from a friend it could be a vacuum leak. What would you say?

Thanks,
Jamie

06TRDsport 03-22-2013 10:33 PM

Vacuum leak in either the hose from the intake to the brake booster or a leak inside the booster.

oldblue1968chevy 03-22-2013 10:35 PM

what he said ^

Rich91710 03-22-2013 10:37 PM

Tell your friend I'm sorry for his misfortune.

My '95 Suburban cost me $3000 the year I owned it.
I bought it for $2200, put $3000 into it, and dumped it for $1100 when I bought the Taco a year later.

Is his intake manifold leaking coolant yet?
AC compressor seize up yet?
ABS working properly? Mine would randomly pull hard left... sometimes the pedal just went to the floor.
Voltage gauge reading low, no improvement with a new alternator, but when you "flick" the cluster like a WWII pilot, it returns to 14v?

PcBuilder14 03-22-2013 10:39 PM

Just got rid of my 02 Chevy Wednesday... It had many problems... Glad it's gone.

VirginiaBound 03-26-2013 04:49 PM

Quote:

Originally Posted by Rich91710 (Post 6633069)
Tell your friend I'm sorry for his misfortune.

My '95 Suburban cost me $3000 the year I owned it.
I bought it for $2200, put $3000 into it, and dumped it for $1100 when I bought the Taco a year later.

Is his intake manifold leaking coolant yet?
AC compressor seize up yet?
ABS working properly? Mine would randomly pull hard left... sometimes the pedal just went to the floor.
Voltage gauge reading low, no improvement with a new alternator, but when you "flick" the cluster like a WWII pilot, it returns to 14v?

Quote:

Originally Posted by PcBuilder14 (Post 6633076)
Just got rid of my 02 Chevy Wednesday... It had many problems... Glad it's gone.

Loving my 1999 Tahoe for the moment. Hopefully mine was better maintained than yours!

AKTacoParty 04-07-2013 02:26 AM

Could possibly be a vacuum leak. As for the light, could be anything from the abs to the parking brake switch. Its most likely the abs though. These trucks only had Rear wheel abs. Pretty crappy design, most people just delete it. Try unplugging the black box mounted on the brake master cylinder. I also have a 92 and I love it.

EDJY 04-07-2013 02:56 AM

there is a reason he got such a "great" deal haha


All times are GMT -7. The time now is 01:12 AM.