Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Lighting

Notices

problem with instrument cluster mod

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2011, 10:45 PM   #1
RIDDICK3 [OP] RIDDICK3 is offline
nuckin futs member
RIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shed
 
RIDDICK3's Avatar
Name: Stefan
Joined: Apr 2011, #55783
Location: Orem, Utah
Gender: Male
Posts: 418
RIDDICK3's Tacoma Gallery
problem with instrument cluster mod

Here is my problem, so I did the instrument cluster mod over the weekend and all the lights turn on great. but when I am driving my mph gauge will flicker a bit. when push in on the plastic it goes off and let go it turns back on. can anyone help me?
Attached Thumbnails
problem with instrument cluster mod-cluster.jpg  
  Reply With Quote
Old 10-09-2011, 10:51 PM   #2
Senior Member
S.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shedS.B. is one of the sharper tools in the shed
 
S.B.'s Avatar
Name: Sean
Joined: Jun 2009, #18838
Location: SD, CA Now in Colorado Springs, CO
Age: 22
Gender: Male
Posts: 3,555
S.B.'s Tacoma Gallery
You have a loose connection. Check all of your connections.
  Reply With Quote
Old 10-10-2011, 08:02 PM   #3
RIDDICK3 [OP] RIDDICK3 is offline
nuckin futs member
RIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shed
 
RIDDICK3's Avatar
Name: Stefan
Joined: Apr 2011, #55783
Location: Orem, Utah
Gender: Male
Posts: 418
RIDDICK3's Tacoma Gallery
I have twice and it still does it do you think that some of the leds are loose or somethin?
  Reply With Quote
Old 10-10-2011, 08:03 PM   #4
Senior Member
Blackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shedBlackshirts is one of the sharper tools in the shed
Name: Mike
Joined: Feb 2010, #32057
Location: TX
Gender: Male
Posts: 3,895
Blackshirts's Tacoma Gallery
One of your LEDs in that cluster is loose the soder on one side is not making a good connection. Remove and redo them. I suggest holding them down when redo feeing them.

Not the solder making a good connection one of the leeds is not.m if one does not work in a cluster they all won't.
  Reply With Quote
Old 10-10-2011, 08:40 PM   #5
RIDDICK3 [OP] RIDDICK3 is offline
nuckin futs member
RIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shed
 
RIDDICK3's Avatar
Name: Stefan
Joined: Apr 2011, #55783
Location: Orem, Utah
Gender: Male
Posts: 418
RIDDICK3's Tacoma Gallery
Really awesome I will give that a try, thanks for your input hope it works
  Reply With Quote
Old 10-11-2011, 09:05 PM   #6
RIDDICK3 [OP] RIDDICK3 is offline
nuckin futs member
RIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shed
 
RIDDICK3's Avatar
Name: Stefan
Joined: Apr 2011, #55783
Location: Orem, Utah
Gender: Male
Posts: 418
RIDDICK3's Tacoma Gallery
ok so I took them off and did them again and now they won't even turn on wtf am I doing wrong?
  Reply With Quote
Old 10-13-2011, 09:59 AM   #7
SoCal Tacomas
Jerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shedJerez is one of the sharper tools in the shed
 
Jerez's Avatar
Name: Roderick
Joined: Feb 2010, #30488
Location: Ontario/Chino Area (CALI)
Gender: Male
Posts: 15,175
Jerez's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by RIDDICK3 View Post
ok so I took them off and did them again and now they won't even turn on wtf am I doing wrong?
Did u make sure theyre all facing the correct way(polarity wise) or if one isn't properly soldered on none will turn on
  Reply With Quote
Old 10-13-2011, 08:51 PM   #8
Senior Member
4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed4RunnerSeth is one of the sharper tools in the shed
Navy:
Joined: Aug 2009, #21110
Location: Roseville, CA (NORCAL 95747)
Age: 37
Gender: Male
Posts: 4,147
4RunnerSeth's Tacoma Gallery
Send a message via AIM to 4RunnerSeth Send a message via MSN to 4RunnerSeth Send a message via Yahoo to 4RunnerSeth
Quote:
Originally Posted by RIDDICK3 View Post
ok so I took them off and did them again and now they won't even turn on wtf am I doing wrong?
if they were working intermittently and all you did is touch up the soldering then most likely you damaged a LED during soldering. LEDs can be pretty temperamental with heat. Do you have a digital meter by any chance?
  Reply With Quote
Old 10-14-2011, 06:14 PM   #9
RIDDICK3 [OP] RIDDICK3 is offline
nuckin futs member
RIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shedRIDDICK3 is one of the sharper tools in the shed
 
RIDDICK3's Avatar
Name: Stefan
Joined: Apr 2011, #55783
Location: Orem, Utah
Gender: Male
Posts: 418
RIDDICK3's Tacoma Gallery
no I don't and i took them off and redid them with different led's and its still not working and now my rpms aren't working. and yes they are all facing the right direction.
  Reply With Quote
Old 02-20-2012, 08:03 AM   #10
Viejon
markmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shedmarkmatters is one of the sharper tools in the shed
 
markmatters's Avatar
Firefighter:
Name: Mark
Joined: Nov 2011, #66436
Location: Yuma, AZ
Gender: Male
Posts: 1,328
markmatters's Tacoma Gallery
I know this thread is old...but I ran into this problem and this might help someone in the future...i found out that these LED get fucked up easily if you leave the soldering tip (heat) for too long..i burnt like 15 of these when I did my swap. I was soldering all the LED's then going to the truck and connecting it..and hoping they would work...if one doesn't work in a certain area...none of them work..then I found this:



You can test them before and after you solder them on...so if you fucked it up, test them...and leave the ones that work on...and replace the burnt ones...what worked for me was soldering them on quickly...no matter how they looked....let them cool for a few...and then adjust them quickly..hope this helps!
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with instrument cluster awoit Lighting 6 06-28-2012 07:32 PM
instrument cluster? teccomm 1st Gen. Tacomas 1 02-07-2012 12:03 AM
Instrument cluster lights! ToyotaKTMracing 2nd Gen. Tacomas 4 05-17-2011 04:32 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.