Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Lighting

Notices

Adding 3rd driving light question

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-18-2012, 07:54 AM   #1
mcdowell [OP] mcdowell is offline
My name is Mudd
mcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant future
 
mcdowell's Avatar
Name: mike
Joined: Jul 2011, #60429
Location: mobile al
Age: 48
Gender: Male
Posts: 2,411
mcdowell's Tacoma Gallery
Adding 3rd driving light question

Adding 3rd driving light between the two existing. Can i tap it into one of the existing lights wires without causing problems? KC 130w.
  Reply With Quote
Old 03-18-2012, 09:09 AM   #2
Senior Member
joes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shedjoes06tacoma is one of the sharper tools in the shed
Name: Joe
Joined: Jan 2010, #28588
Location: Central Coast, CA
Gender: Male
Posts: 3,074
joes06tacoma's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by mcdowell View Post
Adding 3rd driving light between the two existing. Can i tap it into one of the existing lights wires without causing problems? KC 130w.
130W lights draw around 11 amps each. The wiring kit you have likely has a 30Amp relay and wiring to support 25 Amps. You'd likely blow the fuse. Upsizing the fuse is dangerous since it's there to protect the wiring and it's sized for that size wire.

I would leave what you have in place. Add a second fuse and relay coming directly off the battery and use that to provide power to the new light. You can tap the existing light circuit to trigger the new relay and have all your lights on the same switch that way.
  Reply With Quote
Old 03-18-2012, 09:36 AM   #3
mcdowell [OP] mcdowell is offline
My name is Mudd
mcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant futuremcdowell has a brilliant future
 
mcdowell's Avatar
Name: mike
Joined: Jul 2011, #60429
Location: mobile al
Age: 48
Gender: Male
Posts: 2,411
mcdowell's Tacoma Gallery
Thanks for the detail. I appreciate it
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding 3rd light to bull bar Badwin45 Lighting 1 02-23-2011 01:42 PM
3rd Brake Light question Tactical Tacoma 2nd Gen. Tacomas 5 01-05-2011 08:45 AM
tinted my tail lights...question bout 3rd brake light? GA_TACO4x4 Lighting 11 06-09-2010 11:56 AM
3rd Brake Light Question Tactical Tacoma Lighting 9 02-07-2010 08:42 AM
wiring question for 3rd brake light sammy 2nd Gen. Tacomas 0 03-05-2009 05:56 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.