Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Lighting

Notices

***HELP*** HID'S won't work anymore!!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-17-2014, 09:28 PM   #1
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
***HELP*** HID'S won't work anymore!!

So I installed a dual battery system into my 09 tacoma and when I hooked everything back up my HID'S won't work? When I turn my high beams on the lights adjust for the high beams but no light at all from either of the HID'S ..!! I am going on vacation and need it fixed asap!! I checked all the wiring and fuses the only thing left to replace are the ballasts? Has anyone ever experienced anything like this before or have any ideas on what it could be!!
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 09:33 PM   #2
VA6DCO
IgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shed
 
IgnorantlyAlberta's Avatar
Name: David
Joined: Apr 2012, #77432
Location: edmonton
Age: 27
Gender: Male
Posts: 2,847
IgnorantlyAlberta's Tacoma Gallery
Do you have it hooked through the stock lights power for the switch or do you have an aux switch?
Have you pulled the fuses out and put them back in? I've found the fuses get hot and melt the plastic surrounds sometimes.
Do you have 12v before the ballasts?
Can't quite get more into it. Pretty much the reason I pulled mine out.
What brand you go with?
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 09:41 PM   #3
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by IgnorantlyAlberta View Post
Do you have it hooked through the stock lights power for the switch or do you have an aux switch?
Have you pulled the fuses out and put them back in? I've found the fuses get hot and melt the plastic surrounds sometimes.
Do you have 12v before the ballasts?
Can't quite get more into it. Pretty much the reason I pulled mine out.
What brand you go with?
Yes it is plugged into the stock driver headlight to receive the signal I got them from HID'S r us they are 55w bixeon
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 09:42 PM   #4
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
And yes I did pull the fuses the ones in the stock fuse block and the ones in my aftermarket fuse block which is actually powering the ballasts
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 09:55 PM   #5
Senior Member
A7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shedA7xschecter6661 is one of the sharper tools in the shed
 
A7xschecter6661's Avatar
Name: Peter
Joined: Sep 2013, #112687
Location: NY
Gender: Male
Posts: 1,074
A7xschecter6661's Tacoma Gallery
are you using a relay harness? There is a fuse on them usually and that's what would probably go
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 10:04 PM   #6
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
I will have to double check on that I took it apart and a bunch of water came out of it but I didn't notice a fuse, they are getting power because they switch from low to high beam but just no light?
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 10:04 PM   #7
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by A7xschecter6661 View Post
are you using a relay harness? There is a fuse on them usually and that's what would probably go
^^
  Reply With Quote
Old 07-17-2014, 10:59 PM   #8
VA6DCO
IgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shed
 
IgnorantlyAlberta's Avatar
Name: David
Joined: Apr 2012, #77432
Location: edmonton
Age: 27
Gender: Male
Posts: 2,847
IgnorantlyAlberta's Tacoma Gallery
I would pull everything apart and start from scratch. Make sure the splices or connector pins are making good contact. Just go from start to finish.
  Reply With Quote
Old 07-18-2014, 06:20 AM   #9
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
That's what I'm going to do after work but I think I might of fried something because it only happened after I put my dual battery kit in, the battery's are wired up to be a 12 volt circuit though so I don't know how it could of damaged anything
  Reply With Quote
Old 07-18-2014, 06:47 AM   #10
VA6DCO
IgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shedIgnorantlyAlberta is one of the sharper tools in the shed
 
IgnorantlyAlberta's Avatar
Name: David
Joined: Apr 2012, #77432
Location: edmonton
Age: 27
Gender: Male
Posts: 2,847
IgnorantlyAlberta's Tacoma Gallery
Isolated circuit?
  Reply With Quote
Old 07-18-2014, 03:24 PM   #11
Member
theblindchicken is on a distinguished road
 
theblindchicken's Avatar
Name: Christian
Joined: Mar 2014, #125243
Location: Long Beach
Gender: Male
Posts: 44
theblindchicken's Tacoma Gallery
Do your ballasts have their own grounds?
  Reply With Quote
Old 07-19-2014, 05:03 AM   #12
Member
Albertataco89 is on a distinguished road
Royal Canadian Air Force:
Name: Joey
Joined: Jan 2014, #120476
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 48
Albertataco89's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by theblindchicken View Post
Do your ballasts have their own grounds?
Yes they both have their own grounds
  Reply With Quote
Old 07-19-2014, 05:14 AM   #13
Ditch Doctor
medic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shedmedic2230 is one of the sharper tools in the shed
 
medic2230's Avatar
EMS:
Name: Murph
Joined: Oct 2008, #9942
Location: Columbus, Ga
Age: 42
Gender: Male
Posts: 8,184
medic2230's Tacoma Gallery
You had water inside the relay harness? Mine did that and shorted out eventually. I had to replace the harness and they started working again.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TOYOTA(2001-2004 RUSTY FRAME)WON'T REPLACE ANYMORE!!! rjtlawncare 1st Gen. Tacomas 159 08-29-2013 09:13 AM
2011 4H won't engage anymore mikesfarm 2nd Gen. Tacomas 44 12-12-2011 11:50 AM
Passanger side door won't open anymore cmf21 1st Gen. Tacomas 2 12-10-2011 10:42 PM
Keys dont work anymore VICECIV 1st Gen. Tacomas 11 04-13-2011 09:15 PM
stock fog lights dont work anymore BatesY Lighting 4 03-01-2009 09:15 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.