Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Performance and Tuning

Notices

Engine cutout at Highway Speeds

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-19-2012, 03:24 PM   #21
Junior Member
Sc00ter is on a distinguished road
Name: Scott
Joined: Feb 2011, #51141
Location: Austin, TX
Gender: Male
Posts: 3
Sc00ter's Tacoma Gallery
Any update to this thread? My '04 is doing the exact same thing.

Scoot
  Reply With Quote
Old 03-20-2012, 07:51 AM   #22
Amo-cat3 [OP] Amo-cat3 is offline
Wizard Sleeve Master
Amo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shedAmo-cat3 is one of the sharper tools in the shed
Joined: Jan 2009, #12980
Location: Maui, Hawaii
Gender: Male
Posts: 392
Amo-cat3's Tacoma Gallery
After being basically pushed away from the dealer i went to a local shop that was recommended by Toyota. They scanned and found no pending codes as i have no CEL light. We did a test drive and could not duplicate my issues (and truck seemed to be running flawlesly at the time). We decided to wait it out and see if the truck starts acting up again.

The cutout came back a week later and i decided to test my Throttle position sensor with my digimeter by following directions on youtube. I did show a weird voltage drop when moving the throttle butterfly plate. I ordered a used throttle body assembly from an auto wrecking yard and it should arrive this week. I'm going to swap it out and see if my issues clear up, if so I am going to put my old throttle body back on and see if Toyota will give me a new one as i am under warranty until August. Will update.
  Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:05 PM   #23
Junior Member
ScottValleyGirl is on a distinguished road
 
ScottValleyGirl's Avatar
Name: Dawn Renee
Joined: Aug 2011, #61867
Location: Temple, TX
Gender: Chick
Posts: 26
ScottValleyGirl's Tacoma Gallery
Update on this? I am having this issue at 2250 RPM and ~70 MPH. I notice it with and without cruise, it seems like most especially when I lift off the gas slightly to slow just a little or to maintain speed if slight downhill grade. Same in cruise. Not so much of an issue if on any grade.

My symptoms DO have a difference in that my tac will dip from 2250 to below 2000 for about a 1/2 a second, then it pops back up. Makes a nice little cut out/jerk.

New TPS
New Fuel Filter
New Coil and wire assembly (unrelated? issue)
No codes
Cleaned Fuel Injectors and Throttle body

Transmission shop says it's shifting fine and doesnt think it's transmission. Shop guy has been all through it, it's not the computer. Computer not giving any codes.

I've had it for about 6 years, 60K miles. Total mileage is 130K 2001 PreRunner.

Ideas?
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wandering at highway speeds Black Hills Tony 1st Gen. Tacomas 23 04-03-2013 11:09 AM
vibration at highway speeds but only in curves island808 2nd Gen. Tacomas 11 09-23-2011 02:26 PM
unstable at highway speeds Fixmytruck Suspension 7 06-12-2010 03:23 PM
Vibration at Highway speeds rudy1201 2nd Gen. Tacomas 11 07-04-2009 11:44 AM
Limited Highway Speeds salescaz Wheels & Tires 23 05-16-2009 07:19 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.