Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Suspension

Notices

Camburg Spindle Install HELP

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2011, 12:33 PM   #1
dira1987 [OP] dira1987 is offline
Senior Member
dira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the rough
 
dira1987's Avatar
Name: David
Joined: Jan 2011, #48740
Location: Chandler AZ
Gender: Male
Posts: 385
dira1987's Tacoma Gallery
Camburg Spindle Install HELP

Ok guys, so i finally got on the install with the camburg spindles. With the help of the threads and pictures on here i managed to get the old ones off just fine and put the new ones on. We adjusted the alignment the best we could to get it drivable to take it to get it aligned. When we were taking it around the block, the abs sensors went off and now we cant really drive it anywhere. I know its the abs lines, but what can i do to check them? Will damage be visible? Has anyone else had this problem? Im going to check it out again today when i get off of work (never do an install on a week day, i learned the hard way). THANKS!!!!!!!!!!!
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 01:33 PM   #2
Member
racer1x is on a distinguished road
Joined: Feb 2010, #30958
Location: campbell ca
Gender: Male
Posts: 90
racer1x's Tacoma Gallery
Did you put the sensors in before the hub, if so it may have gotten damaged.
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 01:38 PM   #3
Almost there
08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed
 
08pretaco's Avatar
Name: Oliver
Joined: Sep 2008, #9502
Location: az
Age: 25
Gender: Dude
Posts: 9,166
08pretaco's Tacoma Gallery
unscrew the sensor and look at it.
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 01:43 PM   #4
Don't Tread On Me
08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of08PRELB has much to be proud of
 
08PRELB's Avatar
Navy: US NAVY SEABEE CONSTRUCTION MECHANIC
Name: Adam
Joined: Jun 2010, #38329
Location: 805
Gender: Male
Posts: 1,065
08PRELB's Tacoma Gallery
I would disconnect the sensor and check for dirt or corrosion.
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 02:25 PM   #5
dira1987 [OP] dira1987 is offline
Senior Member
dira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the rough
 
dira1987's Avatar
Name: David
Joined: Jan 2011, #48740
Location: Chandler AZ
Gender: Male
Posts: 385
dira1987's Tacoma Gallery
We put the sensors in after the hib, they were actually one of the last things we tied down. I will have to check them though to make sure they're not damaged or corroded i didn't think of that. Thanks for all the help guys!
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 02:39 PM   #6
Almost there
08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed
 
08pretaco's Avatar
Name: Oliver
Joined: Sep 2008, #9502
Location: az
Age: 25
Gender: Dude
Posts: 9,166
08pretaco's Tacoma Gallery
Did you make sure to tighten it down, I know that is was a bitch to get at and tighten and I just wanted to leave it alone lol
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 02:41 PM   #7
dira1987 [OP] dira1987 is offline
Senior Member
dira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the rough
 
dira1987's Avatar
Name: David
Joined: Jan 2011, #48740
Location: Chandler AZ
Gender: Male
Posts: 385
dira1987's Tacoma Gallery
I bet we could have still tightened it down more thats for sure. We finished at 2 am so who knows exactly what we were thinking around then. If theyre not tightened in all the way will that cause the abs to freak out like that?
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 02:46 PM   #8
Almost there
08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed08pretaco is one of the sharper tools in the shed
 
08pretaco's Avatar
Name: Oliver
Joined: Sep 2008, #9502
Location: az
Age: 25
Gender: Dude
Posts: 9,166
08pretaco's Tacoma Gallery
IDK just trial and error. If it lose, tighten and see what happens.
  Reply With Quote
Old 04-21-2011, 03:03 PM   #9
dira1987 [OP] dira1987 is offline
Senior Member
dira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the rough
 
dira1987's Avatar
Name: David
Joined: Jan 2011, #48740
Location: Chandler AZ
Gender: Male
Posts: 385
dira1987's Tacoma Gallery
Whats the worst that could be wrong? Are the repairs on those things crazy?
  Reply With Quote
Old 04-22-2011, 02:44 PM   #10
dira1987 [OP] dira1987 is offline
Senior Member
dira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the roughdira1987 is a jewel in the rough
 
dira1987's Avatar
Name: David
Joined: Jan 2011, #48740
Location: Chandler AZ
Gender: Male
Posts: 385
dira1987's Tacoma Gallery
We got it figured out! The alignment was so off that it was causing the abs sensors to rattle when we drove. We reset the abs system and now its right as rain. It still drives really bad but itll have to do until i can get it aligned. Thanks for all the help!
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camburg spindle question Volcom21 Suspension 6 10-11-2010 02:13 PM
camburg spindle johnw Suspension 4 05-17-2010 02:14 PM
camburg spindle help blackhawke88 Suspension 21 02-12-2010 08:06 PM
4x4 and camburg spindle bobby15 2nd Gen. Tacomas 11 12-23-2009 12:18 AM
Camburg 4" spindle sandman427 Suspension 41 07-03-2009 01:22 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.