Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Suspension

Notices

Vibration after 5100s

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-02-2009, 07:58 PM   #1
HARGROVE93 [OP] HARGROVE93 is offline
Member
HARGROVE93 is on a distinguished road
Name: Dylan
Joined: Jul 2009, #19439
Location: Millen Georgia
Gender: Male
Posts: 68
HARGROVE93's Tacoma Gallery
Vibration after 5100s

Hey i installed the 5100 shocks in the front and set at 2.5. after a week or so i notice a vibration at highway speeds that feels like my truck is bouncing. I have had a 4 wheel alignment done after shocks were installed and was wondering what the problem is and how to fix it?
thanks,
Dylan
  Reply With Quote
Old 08-02-2009, 11:30 PM   #2
DDD DDD is online now
Shine bright like a hymen
DDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shedDDD is one of the sharper tools in the shed
 
DDD's Avatar
Name: Derek
Joined: Mar 2009, #14416
Location: Santa Clarita, CA
Age: 92
Gender: Male
Posts: 2,128
DDD's Tacoma Gallery
Its either wheel balancing or drive shaft vibration.

Most likely the wheels need to be balanced because drive shaft vib usually occurs at slower speeds.
  Reply With Quote
Old 08-03-2009, 06:55 AM   #3
HARGROVE93 [OP] HARGROVE93 is offline
Member
HARGROVE93 is on a distinguished road
Name: Dylan
Joined: Jul 2009, #19439
Location: Millen Georgia
Gender: Male
Posts: 68
HARGROVE93's Tacoma Gallery
Yea i can tell it rides stiffer but i already had it aligned so i guess ill try balancing and see if that fixes it. I also have a warranty on the alignment so i will get that redone also.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vibration Nation: Complete Thread (60mph vibration) ShaneHD 2nd Gen. Tacomas 201 06-01-2013 09:32 AM
Vibration @ 30-40mph after 5100s installed @ 1.75 ratrod 2nd Gen. Tacomas 95 11-16-2012 02:42 PM
Leveling with 5100s versus Eibachs with 5100s spiceman Suspension 12 10-29-2012 07:28 PM
5100s with AAL vibration 951TRD Suspension 6 10-24-2009 12:24 PM
Vibration after 5100s HARGROVE93 2nd Gen. Tacomas 25 08-04-2009 11:16 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.