Tacoma World Forums

Tacoma World Forums (http://www.tacomaworld.com/forum/)
-   Suspension (http://www.tacomaworld.com/forum/suspension/)
-   -   5100 and new tires (http://www.tacomaworld.com/forum/suspension/276126-5100-new-tires.html)

Glockman11 05-02-2013 12:45 PM

5100 and new tires
 
Hey all I recently put on a set of 5100 set at 1.75 and put some 265/70/17 cooper atp. Had a bad vibration and discount said that the tires that were on there were wrong due to the fact that they were a 10 ply e rating. Went with bfg 265/70/17 still had vibration. Had it aligned again and said it was good. Told alignment place that it was pulling to the right. They tweaked it a little but still feel like it has a vibration up front. I had discount balance the bfg twice and they said it is fine. Not sure what else it could be??

Pugga 05-02-2013 12:58 PM

Could be a bent wheel. Rotate the tires from front to back and see if the vibration moves with the wheels.

Justus 05-02-2013 01:02 PM

also, was it roadforce balanced?

these trucks are prissy bishes about balancing.

Glockman11 05-03-2013 05:35 AM

I will try the rotate tires and see. Also, what's the difference between regular balancing and roadforce balancing?

Pugga 05-03-2013 05:55 AM

Quote:

Originally Posted by Glockman11 (Post 6835847)
I will try the rotate tires and see. Also, what's the difference between regular balancing and roadforce balancing?

Just a different process. It applies a force to the tire while balancing, the idea being, it applies the forces the tire will actually see and you balance to that. It seems to work sometimes if you have a tire that's stubborn to balance.

splitbolt 05-04-2013 12:29 AM

Also, make sure they are using the Haweka adapter when balancing.


All times are GMT -7. The time now is 02:12 AM.