Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Technical Chat

Notices

Help with lack of power to engine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2011, 08:23 PM   #1
toytaco1 [OP] toytaco1 is offline
Member
toytaco1 is on a distinguished road
Air Force: Aerial Porter 56th APS
Name: jed
Joined: Mar 2010, #32748
Location: moreno valley
Age: 29
Gender: Male
Posts: 85
toytaco1's Tacoma Gallery
Help with lack of power to engine

Before i deployed recently my truck registered a P0010 code I had my bro take it to the dealer and they fixed it saying it was an oil sending unit. After The truck ran great for two trips one to the house from the dealer and one to the store, when my brother started it at the store it lost all power and wouldnt excelerate past 30 mph.
He took it back to toyota a second time and they said the catalytic converters were bad and that there was low volts to bank 1 and bank 2. I am going to speek with them on the phone tomorrow and find out exact codes just wanted some input.
I am thinking that they forgot to re connect something or there is a vacuum leak or MAF problem, any advice would help.
  Reply With Quote
Old 04-06-2011, 08:34 AM   #2
Senior Member
pyro13g will become famous soon enoughpyro13g will become famous soon enough
 
pyro13g's Avatar
Name: Will
Joined: Dec 2010, #46991
Location: Florida
Gender: Dude
Posts: 258
pyro13g's Tacoma Gallery
Please let me know what you find out! I have bad mpgs and I know its related to vacuum and or computer problems... I have rest the computer on it and it runs good for a day then returns to shit...
  Reply With Quote
Old 04-06-2011, 04:22 PM   #3
toytaco1 [OP] toytaco1 is offline
Member
toytaco1 is on a distinguished road
Air Force: Aerial Porter 56th APS
Name: jed
Joined: Mar 2010, #32748
Location: moreno valley
Age: 29
Gender: Male
Posts: 85
toytaco1's Tacoma Gallery
I'm gonna call tomorrow and speak with them, I'm thinking they unplugged my maf and forgot to re connect it.
To me it sounds like you might want to clean your maf
  Reply With Quote
Old 04-07-2011, 10:31 AM   #4
Senior Member
pyro13g will become famous soon enoughpyro13g will become famous soon enough
 
pyro13g's Avatar
Name: Will
Joined: Dec 2010, #46991
Location: Florida
Gender: Dude
Posts: 258
pyro13g's Tacoma Gallery
If your MAF was unplugged it would not run. I had mine in backwards once and it wouldnt start. I have cleaned mine out using MAF cleaner... still sucks. I know it must be a vacuum issue since it runs even worse with the A/C on. It also shudders a little when im breaking at a light. I know its not my drive line since I shifted it into neutral and would break to a red light and no shuddering was felt. So my conclusion is that some vacuum is messed up...
  Reply With Quote
Old 04-07-2011, 06:36 PM   #5
toytaco1 [OP] toytaco1 is offline
Member
toytaco1 is on a distinguished road
Air Force: Aerial Porter 56th APS
Name: jed
Joined: Mar 2010, #32748
Location: moreno valley
Age: 29
Gender: Male
Posts: 85
toytaco1's Tacoma Gallery
I replaced my air fuel relay and fixed the problem
  Reply With Quote
Old 04-08-2011, 08:57 AM   #6
Senior Member
pyro13g will become famous soon enoughpyro13g will become famous soon enough
 
pyro13g's Avatar
Name: Will
Joined: Dec 2010, #46991
Location: Florida
Gender: Dude
Posts: 258
pyro13g's Tacoma Gallery
Air fuel relay? Where did you find this at?
  Reply With Quote
Old 04-08-2011, 11:04 AM   #7
toytaco1 [OP] toytaco1 is offline
Member
toytaco1 is on a distinguished road
Air Force: Aerial Porter 56th APS
Name: jed
Joined: Mar 2010, #32748
Location: moreno valley
Age: 29
Gender: Male
Posts: 85
toytaco1's Tacoma Gallery
It is in your fuse box under the hood its called the air fuel heater relay, try swapping it with your fog relay located in the fuse box might do the trick. Worked for me
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lack of power but engine is revving jane 2nd Gen. Tacomas 21 10-27-2011 06:53 AM
Lack of Power when "Punchin' It"?? Slayenemy 1st Gen. Tacomas 26 08-01-2010 08:11 PM
Engine loose power raffy 2nd Gen. Tacomas 3 03-12-2010 11:23 AM
Engine Loose Power raffy 2nd Gen. Tacomas 2 03-12-2010 10:48 AM
Engine Reving no power Madchild 2nd Gen. Tacomas 8 04-10-2009 10:06 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.