Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Technical Chat

Notices

2007 V6 4.0 Won't Start

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2012, 08:00 AM   #1
ocherp [OP] ocherp is offline
Senior Member
ocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud of
Army: Infantry
Joined: Apr 2011, #55170
Location: Gilbert, AZ
Gender: Male
Posts: 342
ocherp's Tacoma Gallery
2007 V6 4.0 Won't Start

I've been reading all the other threads here and on the net about '07s not starting, read the TSB about them. I just started having this issue this past week. I never had an issue before. I am the original owner. It's happened 5 times so far, but odd thing is, it works fine later in the morning when it warms up. Right now, it just cranks but does fire. Truck is currently in AZ but had previously been in Colorado and never had any issues starting up in the winter there.
I've tried the other key and disconnected the battery, plugs look fine, filter fine. Not sure what else I should do. I'm 99% sure it'll start right up after it warms up which makes me wonder even more. It's an auto with about 17K on it. Any suggestions? Thanks.
  Reply With Quote
Old 12-25-2012, 02:18 PM   #2
Senior Member
Vstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shedVstrom30 is one of the sharper tools in the shed
Joined: Dec 2012, #92484
Location: Midwest
Gender: Male
Posts: 211
Vstrom30's Tacoma Gallery
I think you are on the right track with the tsb. I wouldn't be surprised if that's your problem. Did it end up starting like you expected?
  Reply With Quote
Old 12-25-2012, 04:28 PM   #3
ocherp [OP] ocherp is offline
Senior Member
ocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud ofocherp has much to be proud of
Army: Infantry
Joined: Apr 2011, #55170
Location: Gilbert, AZ
Gender: Male
Posts: 342
ocherp's Tacoma Gallery
Started right up when it got warmer.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help toyota won't start!!!!!!! miniwhinne Technical Chat 7 10-04-2012 02:33 PM
Won't start kenneth.morris7 2nd Gen. Tacomas 7 06-23-2012 08:05 PM
Won't start (again)! Cobra6 2nd Gen. Tacomas 6 12-19-2010 04:08 PM
Won't start - Cobra6 2nd Gen. Tacomas 13 10-22-2010 11:32 AM
won't start ?!? colinb17 General Automotive 3 12-06-2009 08:12 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.