Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Technical Chat

Notices

2010 Insturment Lights Issue

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-03-2013, 11:10 AM   #1
woode87 [OP] woode87 is offline
Member
woode87 is on a distinguished road
Navy: Aircraft Mechanic
Name: Eric
Joined: Nov 2012, #90406
Location: Mount Holly, NJ
Gender: Male
Posts: 78
woode87's Tacoma Gallery
2010 Insturment Lights Issue

My truck randomly has these lights click on, and I can hear a *click* from the glove box area. They flick on and off (and my speedo drops to 0) as if something is loose but I don't know what it could be? Is there one fuse that controls all of these?



Uploaded with ImageShack.us

It is worth noting that I was in 2WD, "D", going about 10mph when I took this photo
  Reply With Quote
Old 03-03-2013, 12:43 PM   #2
Toyota Technician
Ryanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shedRyanv is one of the sharper tools in the shed
Name: Ryan
Joined: Nov 2011, #66459
Location: Alberta
Gender: Male
Posts: 209
Ryanv's Tacoma Gallery
What wiring mods have you done to the truck?
  Reply With Quote
Old 03-03-2013, 12:49 PM   #3
woode87 [OP] woode87 is offline
Member
woode87 is on a distinguished road
Navy: Aircraft Mechanic
Name: Eric
Joined: Nov 2012, #90406
Location: Mount Holly, NJ
Gender: Male
Posts: 78
woode87's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by Ryanv View Post
What wiring mods have you done to the truck?
Yellow wire mod (i double checked and it's still good) and an aftermarket stereo/amps.
  Reply With Quote
Old 03-04-2013, 10:22 AM   #4
Slammed or lifted.. ANYTHING IS BETTER THAN STOCK
Brendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shedBrendo Ballz808 is one of the sharper tools in the shed
 
Brendo Ballz808's Avatar
Name: BRENDEN
Joined: Feb 2013, #97896
Location: Oahu
Gender: Male
Posts: 1,295
Brendo Ballz808's Tacoma Gallery
Im getting the same problem with my 05 Reg Cab
my speedo makes a clicking sounds sometimes my tach if off or don't work sometimes my speedo will be at 15 at a complete stop
whats the yellow wire mod?
Im thinking the previous owner wired something wrong on my truck
  Reply With Quote
Old 03-04-2013, 10:39 AM   #5
ASE Master Tech
BamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shedBamaToy1997 is one of the sharper tools in the shed
 
BamaToy1997's Avatar
Marines: M1A2 hull/turret technician, 4th Maint Btn. 4th FSSG.
Name: Bill
Joined: Jan 2012, #71846
Location: Marion, AL
Age: 45
Gender: Male
Posts: 7,795
BamaToy1997's Tacoma Gallery
It would most likely be a loose connection, or perhaps a bad relay. All of those warning lights get their power from the same source, and since they are on, it looks like you are having something telling the cluster to turn on those lights. Looking at the wiring diagram for the control of those warning lights, it appears that they are all from different modules. Since they are from so many different controls, you may have a main relay that powers those units, failing intermittently, or perhaps a major ground that is loose. Another option is a bad harness connection. I would look behind the glove box (Since you mentioned hearing a noise there) and start looking around.
  Reply With Quote
Old 03-06-2013, 09:39 AM   #6
woode87 [OP] woode87 is offline
Member
woode87 is on a distinguished road
Navy: Aircraft Mechanic
Name: Eric
Joined: Nov 2012, #90406
Location: Mount Holly, NJ
Gender: Male
Posts: 78
woode87's Tacoma Gallery
Update

I narrowed the problem down, however now I am more confused.

I just happened to adjust my steering wheel so I could try to figure out why this problem is happening (look at fuse box) and noticed that when I move my steering column - it triggers it (or fixes it).

What in there would cause all the above to happen (as well as lock out my gear selector and not allow me to start)?
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 Tacoma Warning Lights issue starbucks 2nd Gen. Tacomas 10 06-12-2013 12:55 AM
How to remove the insturment cluster? cfrea 2nd Gen. Tacomas 4 05-10-2012 06:33 PM
2010 clutch issue rab44 2nd Gen. Tacomas 0 02-02-2012 02:30 PM
insturment cluster dim cadis10 1st Gen. Tacomas 3 02-19-2011 08:43 PM
2010 Tranny issue? brian2010 2nd Gen. Tacomas 4 09-28-2010 01:18 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.