Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Technical Chat

Notices

new member with tranny problem

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-28-2006, 06:15 PM   #1
bryan44 [OP] bryan44 is offline
Junior Member
bryan44 is on a distinguished road
Joined: Dec 2006, #596
Posts: 2
bryan44's Tacoma Gallery
new member with tranny problem

I have an 07 Tacoma double cab with the 4.0 V6 4x2 auto trans. and 1000 miles. When slowing down from around 40mph the trans. feels likes its shuddering or vibrating at about 20mph. Anyone else having this kind of problem?? Otherwise having no problems. Thanks.
  Reply With Quote
Old 12-28-2006, 06:57 PM   #2
Member
tcboss is on a distinguished road
 
tcboss's Avatar
Joined: Dec 2006, #527
Location: Wilmington, NC
Posts: 80
tcboss's Tacoma Gallery
nope no problems with mine
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 07:50 AM   #3
Junior Member
00mini is on a distinguished road
Joined: Jan 2007, #714
Posts: 3
00mini's Tacoma Gallery
Got about 1000 miles on the truck and I feel the same shutter when coming to a stop.

Thoughts; Rear break drums out of round, torque converter?

Anyone else?
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 08:18 AM   #4
Junior Member
00mini is on a distinguished road
Joined: Jan 2007, #714
Posts: 3
00mini's Tacoma Gallery
Digging deeper into the forums I see I am not the only one!
  Reply With Quote
Old 01-25-2007, 04:50 PM   #5
SAM SAM is offline
Junior Member
SAM is on a distinguished road
Joined: Nov 2006, #206
Location: Ontario, Canada
Posts: 22
SAM's Tacoma Gallery
There have been a lot of complaints of driveshaft vibrations by late model Taco owners on various forums after adding a suspension lift to their rigs.

It has also been reported that owners of some stock trucks have also complained of the same vibration or shudder you guys are experiencing and it seems to be a problem with the two-piece drivshafts in our trucks. To my knowledge there is no TSB issued yet to address this problem, but I would take your trucks back to your dealers and have them fix it under warranty as it is NOT normal...despite what the service department may tell you.
  Reply With Quote
Old 01-29-2007, 12:25 PM   #6
2-Broke 2-Care
flavalk is on a distinguished road
 
flavalk's Avatar
Joined: Jan 2007, #729
Location: Orlando, Florida via Huntsville, Alabama
Posts: 148
flavalk's Tacoma Gallery
Same problem here although it does not seem to do it all the time. Another problem that I have (occasionally) when the truck almost comes to a stop, it seems to lurch forward ever so slightly, just enough to notice.
  Reply With Quote
Old 01-29-2007, 04:33 PM   #7
it's all about me
Ldytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to behold
 
Ldytaco05's Avatar
Joined: Sep 2006, #46
Location: Orlando, Fl.
Gender: Female
Posts: 1,167
Ldytaco05's Tacoma Gallery
I had that problem come to find out from the maintenance dept. that it was an alignment issue. hope this helps
  Reply With Quote
Old 02-03-2007, 02:36 PM   #8
SC Member
sdupp is on a distinguished road
 
sdupp's Avatar
Joined: Jan 2007, #767
Location: SC
Gender: Male
Posts: 54
sdupp's Tacoma Gallery
I've noticed the same problem when slowing down and the automatic transmission is down shifting. It's either third or second gear I feel the Vibration / Shuddering. I only have two hundred miles on my truck.. When I go in for it's first service I will mention the problem.



07 Tacoma Double cab PreRunner 4.0 V6 4x2 Auto Trans
  Reply With Quote
Old 02-16-2007, 01:06 PM   #9
Junior Member
gatortrades is on a distinguished road
Army:
Joined: Feb 2007, #863
Posts: 12
gatortrades's Tacoma Gallery
when I come to a complete stop, it's fine. But as soon as I begin to let up on my brakes, the transmission seems to kick a little. What's that all about? I think I'll take it in to the dealership since I bought an extra 100,000 mile bumper to bumper on it. Any thoughts on the problem though?
  Reply With Quote
Old 02-16-2007, 05:12 PM   #10
it's all about me
Ldytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to beholdLdytaco05 is a splendid one to behold
 
Ldytaco05's Avatar
Joined: Sep 2006, #46
Location: Orlando, Fl.
Gender: Female
Posts: 1,167
Ldytaco05's Tacoma Gallery
Gator give us updates and what the mechanics tell you about this issue
  Reply With Quote
Old 04-01-2007, 03:48 PM   #11
Junior Member
Scott_of_FtWorth is on a distinguished road
 
Scott_of_FtWorth's Avatar
Joined: Mar 2007, #1191
Location: Fort Worth , TX
Posts: 12
Scott_of_FtWorth's Tacoma Gallery
Check out this post
http://www.tacomaworld.com/forum/tec...w-07-taco.html
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tranny problem cvc42 Technical Chat 25 12-09-2011 03:11 PM
Tranny problem stucksucksnayota 1st Gen. Tacomas 14 06-15-2011 07:33 PM
Just wondering if I have tranny problem smoothguy 1st Gen. Tacomas 9 04-28-2011 04:36 PM
Hey guys, new member with an oil tank problem and motor problem hnrajah 1st Gen. Tacomas 5 12-17-2009 02:55 PM
6-speed tranny problem tflorida 2nd Gen. Tacomas 20 10-09-2008 03:06 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.