Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Garage > Technical Chat

Notices

5 seconds then cutting off

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2008, 11:04 PM   #1
Gregdaddy [OP] Gregdaddy is offline
Lurker
Gregdaddy is on a distinguished road
 
Gregdaddy's Avatar
Joined: Apr 2008, #5707
Location: South
Age: 38
Posts: 11
Gregdaddy's Tacoma Gallery
5 seconds then cutting off

in summary : truck was running fine - blew head gasket - had head machined by machine shop - replaced head gasket as well as many other gaskets - got it all back together - truck back to running fine - 5 seconds after start up warm or cold start it dies - no gurgling sounds, no bogging down just starts up idles fine then OFF - when this happens the check engine light comes on - I took it to the auto zone and advanced auto stores and they said my trucks diagnostic plug is too old and is the OBD one plug which they do not carry - SO .. as long as I hold the idle at about 1k rpm for about 15 or 20 seconds I can let off the gas and it runs/idles fine - power is normal take off is normal and idle is normal - just the 5 seconds after staring it dies if I do not hold the idle up for a bit ... things that make me go hmmmmm -- any help would be much appreciated ... Greg
  Reply With Quote
Old 04-04-2008, 12:17 PM   #2
Member
famousfernando is on a distinguished road
Joined: Apr 2008, #5661
Location: oregon
Posts: 85
famousfernando's Tacoma Gallery
Quote:
Originally Posted by Gregdaddy View Post
in summary : truck was running fine - blew head gasket - had head machined by machine shop - replaced head gasket as well as many other gaskets - got it all back together - truck back to running fine - 5 seconds after start up warm or cold start it dies - no gurgling sounds, no bogging down just starts up idles fine then OFF - when this happens the check engine light comes on - I took it to the auto zone and advanced auto stores and they said my trucks diagnostic plug is too old and is the OBD one plug which they do not carry - SO .. as long as I hold the idle at about 1k rpm for about 15 or 20 seconds I can let off the gas and it runs/idles fine - power is normal take off is normal and idle is normal - just the 5 seconds after staring it dies if I do not hold the idle up for a bit ... things that make me go hmmmmm -- any help would be much appreciated ... Greg
i had that same problem with my 93 yota it turned out i had my distributer in wrong i dont know what he did but thats what he said hope this helps
  Reply With Quote
Old 04-05-2008, 06:45 PM   #3
Gregdaddy [OP] Gregdaddy is offline
Lurker
Gregdaddy is on a distinguished road
 
Gregdaddy's Avatar
Joined: Apr 2008, #5707
Location: South
Age: 38
Posts: 11
Gregdaddy's Tacoma Gallery
alright . I will check into that. Thanks Man !!!
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tacoma 0-60 in 4 seconds! Super Werty 2nd Gen. Tacomas 166 05-31-2010 03:01 PM
Runs for 5 seconds....then shuts off... VLANDER005 4 Cylinder 15 12-31-2009 01:49 PM
2 Seconds away from getting HID. Dellosa89 Lighting 30 11-22-2009 08:52 PM
FUNNIEST 10 seconds DanGer Entertainment 10 09-22-2009 04:59 PM
keep the headlights on for a few seconds bra 2nd Gen. Tacomas 3 01-13-2009 09:54 AM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.