Tacoma World Forums

Tacoma World Forums (http://www.tacomaworld.com/forum/)
-   Technical Chat (http://www.tacomaworld.com/forum/technical-chat/)
-   -   Engine Code P1780 Solution! (http://www.tacomaworld.com/forum/technical-chat/276615-engine-code-p1780-solution.html)

CayucosTacoma 05-05-2013 10:02 PM

Engine Code P1780 Solution!
 
So had this weird engine code pop up on my truck. P1780.
Did some searching and came up with the problem of "trans neutral Switch".
Replaced the part(100 bucks shipped of rock auto), light went away for about 30 minutes.
Comes back on, so I think it might be a faulty connection. Some Electric parts cleaner and Di Electric grease doesn't solve the issue.

Today out of random luck I was messing with my tail light wiring, because it was pretty torn up.
Connect the wire that illuminates the brake "light" when you hit the brakes back together and boom engine code gone.

The tail light wiring and Trans Neutral Switch is somehow linked?

But anyways just made this post incase someone scoping google is having similar issues.

:cheers:

philga5 01-05-2014 11:39 AM

Thanks for this post ! I checked my tacoma for codes this morning ( CEL bulb is dead ) and P1780 appeared... I had to clean my break light connector maybe 2 weeks ago after removing it and replacing it the connection was bad and all kind of weird shit would happen like my fog lights would come on when braking. Anyway. I got this fixed and this is probally what triggered my p1780 ! now its cleared , ill wait a couple of days and check it again and will update this post !

all this to say : thank you very much !

darqnez 06-03-2014 10:20 AM

Howdy guys, I know this is kind of old, but I am having similar issues, my rear lights have lost their mind and do all kinds of weird stuff like the blinkers and brake dont work on the passenger side but if you turn on the emergency blinker the reverse light blinks on that same passenger side and if you press the brake with the blinker on the running lights light up and not the brake etc

Also my front right headlight is always on when the truck is "on" and when started - so basically whenever the key has been turned, my drivers left head light is usually on when the truck is "on" but not when started... I also have had the p1780 code

what exactly did you clean to resolve your issue? the plug that connects to the tail light housing?


Quote:

Originally Posted by philga5 (Post 7955722)
Thanks for this post ! I checked my tacoma for codes this morning ( CEL bulb is dead ) and P1780 appeared... I had to clean my break light connector maybe 2 weeks ago after removing it and replacing it the connection was bad and all kind of weird shit would happen like my fog lights would come on when braking. Anyway. I got this fixed and this is probally what triggered my p1780 ! now its cleared , ill wait a couple of days and check it again and will update this post !

all this to say : thank you very much !



All times are GMT -7. The time now is 07:25 AM.