Mike "Wuzzy121". Rest in peace, brother

Go Back   Tacoma World Forums > Tacoma Discussion > Toyota Trucks & SUVs

Notices

89 Engine Lagging

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-11-2013, 02:31 PM   #1
Junior Member
mythicalmorrow is on a distinguished road
Name: Evan
Joined: Mar 2013, #99487
Location: Charlotte
Gender: Male
Posts: 1
mythicalmorrow's Tacoma Gallery
89 Engine Lagging

New here..I have a 2wd 3.0 efi 5 speed 89 pickup, with 190,000 miles. Check engine light is on.. The diagnostics said there is something wrong with the o2 sensor, either wiring or functionality. The engine lags and kind of jerks the truck around when in all gears but but reverse, and mainly on shorter drives. After heated up for 15-20 mins or so, she settles down and runs great. Trying to get some advice as to what the problem is, and how to fix it. She gets the necessarily regular maintenance at home, oil, brakes, tires, belts, lights etc.. Before the check engine light come on, this issue was still going on for about 6 months. I replaced the fuel filter, cleaned the fuel sensor and replaced pugs and plug wires when she first started acting up. None of these fixed the problem. Any help and suggestions would be awesome.
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
From '89 to '11 flyingv8 New Members 4 11-21-2012 01:18 PM
89 4runner engine swap Taco505 Toyota Trucks & SUVs 0 06-29-2010 09:49 PM
engine swap FROM an 04 tacoma to 89 pickup?? flyin_hawaiian 1st Gen. Tacomas 2 06-12-2010 08:31 AM
Transmission just started lagging after 55K... Kenny650 2nd Gen. Tacomas 4 05-02-2010 04:10 AM
89' 7.3, f-350 saltbranch General Automotive 3 12-29-2009 06:44 PM


Copyright © 2014 Tacoma Forum. Tacoma World is not owned by, or affiliated with Toyota Motor Corporation.