1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

01 Locker Trouble! please Help!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by codyjo7, Dec 14, 2010.

  1. Dec 14, 2010 at 10:58 AM
    #1
    codyjo7

    codyjo7 [OP] Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Member:
    #47682
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Virginia
    Vehicle:
    01 Tacoma SR5 3.4L
    6'' Fabtech Suspension Lift, 3'' body life, 35 12.50 Mastercraft Courser M/Ts
    I have a 2001 TRD, and i can no longer get my locker to engage! I'm running 35 12.50s with a 6 Inch suspension lift and a 3'' body lift, but my locker worked for a while, and now off of a sudden it wont engange at all. I can hear it trying to engage, but the light on my dash just flashes and nothing happens. ANY help at all would be greatly appreciated!
     
  2. Dec 14, 2010 at 11:15 AM
    #2
    Ridgerunner

    Ridgerunner Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Member:
    #5269
    Messages:
    3,621
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    San Francisco
    Vehicle:
    2001 prerunner doublecab limited
    2001 with; cat-back twin exhaust,elbow mod, Westin bullbar with Hella550's, Snugtop XTR camper shell, TRD off-road 2x4-black beauty.
    You may have to roll forward longer to get the splines to match up due to the larger tire circumference-also it won't engage at speeds over 5mph which now in your case with the larger tires would be about 3mph on the speedo-so you gotta crawl basically. That's all I know.
     
  3. Dec 14, 2010 at 11:24 AM
    #3
    codyjo7

    codyjo7 [OP] Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Member:
    #47682
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Virginia
    Vehicle:
    01 Tacoma SR5 3.4L
    6'' Fabtech Suspension Lift, 3'' body life, 35 12.50 Mastercraft Courser M/Ts
    Still nothing!? I creeped back and forth like 10 times, it never engaged. Anyone else ever had any trouble from their locker?
     
  4. Dec 14, 2010 at 11:28 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,156
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    There is a chance that some crap (Dirt, etc) could be jamming up the actuator. Take it off, and clean it. Also, Make sure the propper voltage is getting to it.
     
  5. Dec 15, 2010 at 2:43 PM
    #5
    chmura

    chmura Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Member:
    #28499
    Messages:
    139
    Gender:
    Male
To Top