1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

'01 PreRunner with too much brake pedal travel...

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by ERG, Apr 1, 2013.

  1. Apr 1, 2013 at 2:16 PM
    #1
    ERG

    ERG [OP] Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Member:
    #49834
    Messages:
    15
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    01 PreRunner
    I've bled my brakes more than a few times over the 13 years without issue, but this last time was different for some reason...

    Pedal travels much further before braking, but it stops great. If I pump once, the pedal comes up to the normal positon and also stops great. no fade or sinking pedal under either circumstance. no indicators of a leak anywhere.

    Any ideas?
     
  2. Apr 1, 2013 at 10:52 PM
    #2
    cmj

    cmj Well-Known Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Member:
    #58636
    Messages:
    747
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Danville, CA
    Vehicle:
    98 4x4
    33 Duratracs, 881 coils, all pro leafs, sliders, relentless bumper, warn winch
    Could be a failing piston seal in the master cylinder... hard to say really but that's my best guess.
     
To Top