1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

07 pre rnr auto trans--hangs in 4th

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by wes, Jan 16, 2009.

  1. Jan 16, 2009 at 2:01 PM
    #1
    wes

    wes [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Member:
    #4014
    Messages:
    66
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    07 DC sport silver V6 auto
    URD CAI,URD Y-Pipe,,Wet-okle covers,Silverstar headlgt bulbs,Undercover bed cover,black nerf bars,Alpine 9883 Alpine speakers,Pioneer 10" sub,SIRIUS sat. Redline hood struts, white gauge led and shifter light "mod"
    since i have installed URD CAI,3 in. exh and Y-pipe I have noticed that
    my transmission won't shift from 4 to 5th sometimes.When it does finally
    shift it feels like i have a "stall converter".In other words the engine revs
    increase about 800 rpm during the shift from 4 to 5th(auto trans).

    This problem is more prevalent when i am towing my boat(about 3300 lbs).

    any input as to why--Thx in adv.
     
  2. Jan 16, 2009 at 5:22 PM
    #2
    wes

    wes [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Member:
    #4014
    Messages:
    66
    Gender:
    Male
    Atlanta
    Vehicle:
    07 DC sport silver V6 auto
    URD CAI,URD Y-Pipe,,Wet-okle covers,Silverstar headlgt bulbs,Undercover bed cover,black nerf bars,Alpine 9883 Alpine speakers,Pioneer 10" sub,SIRIUS sat. Redline hood struts, white gauge led and shifter light "mod"
    Thx-sounds like its worth a try. I'll let u know if it helps out. Thx again.
     
To Top