1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

"13 head unit album art?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by rawdog, Jan 18, 2013.

  1. Jan 18, 2013 at 9:52 PM
    #1
    rawdog

    rawdog [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2009
    Member:
    #13666
    Messages:
    309
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Kelowna B.C.
    Vehicle:
    2015 TRD Premium DCSB
    Am I mistaken or is the new screen head unit in the 2013's supposed to show album art if playing off your iphone?

    I'm talking non JBL system, there is a spot where the album art should be shown but its never there.
     
  2. Jan 18, 2013 at 10:19 PM
    #2
    MikeyMcFly

    MikeyMcFly Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Member:
    #84551
    Messages:
    1,214
    Gender:
    Male
    I'm a Masshole
    Vehicle:
    2013 TRD Off-Road
    TRD Beadlock Wheels, BFGs, ARB, blah blah.
    Yes.

    It will only display if you have it connected via cable. It will not show up via BT.
     
  3. Jan 19, 2013 at 12:24 AM
    #3
    rawdog

    rawdog [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2009
    Member:
    #13666
    Messages:
    309
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Kelowna B.C.
    Vehicle:
    2015 TRD Premium DCSB
    No that didnt work either
     
  4. Jan 19, 2013 at 2:00 AM
    #4
    Conex

    Conex Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2012
    Member:
    #88996
    Messages:
    56
    Gender:
    Male
    5100's, Duratracs, Methods, All Pro Sliders
    You have to turn it on in the radio settings. Sometimes mine is slow to show it on the screen.
     
  5. Mar 12, 2013 at 3:13 PM
    #5
    LennyTheLip

    LennyTheLip Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Member:
    #95552
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    Long Branch, NJ.
    Vehicle:
    2013 SR5 DCSB
    Tint and tonneau for now
    MIne usually shows up when connected via cable, occasionally it doesn't. The interface seems a touch quirky also. If my radio is on, and I switch between ipod and radio, then back to ipod, I get no sound. I have to turn off radio, and turn back on.
     
  6. Mar 12, 2013 at 3:20 PM
    #6
    Jester243

    Jester243 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    9,420
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2008 Doublecab 4x4 IRP
    Lifetime LED 70W headlights 10-8-14 (set #2) Sylvania Silverstar fogs, front side windows tinted 27% to match the others, added Tacomaworld.com sticker, suspension TSB as of 7-21-09, Devil Horns by Andres, BFG's, Alpine with Bluetooth and Ipod contols, Rear view mirror relocation bracket, Ultragauge...
    I will get some of the album art through pandora and spotify when streaming BT, it is hit and miss.
     
  7. Mar 12, 2013 at 7:55 PM
    #7
    jw1983

    jw1983 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Member:
    #63738
    Messages:
    3,044
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Alberta
    Vehicle:
    13' Tacoma Access 4x4 OR
    Yeah! I find that on my radio, it's a hit and miss too. The album does work though through my Iphone if it's connected though the usb connection.
     
  8. Mar 14, 2013 at 9:59 PM
    #8
    Soundwave

    Soundwave Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Member:
    #11977
    Messages:
    498
    Gender:
    Male
    B.C. Canada
    Vehicle:
    2013 TRD sport Double Cab 4x4
    OEM Roof rack
    I have had the same issues! Album art generally works, it looks nice, but I find somtimes I get no audio when I switch to ipod mode. I thought it was because I have an old iphone 3Gs, but I guess its a common issue?
     
  9. Mar 14, 2013 at 10:31 PM
    #9
    RoosterCogburn

    RoosterCogburn I have ten reputation points

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Member:
    #94710
    Messages:
    86
    Gender:
    Male
    First Name:
    Vick Vinegar
    Ass Kick USA
    Vehicle:
    2013 DCSB 4x4
    I have a 2013 non-etune, and have never seen album art, but I also don't own an iphone or ipod. I'm not a big fan of apple products (actually itunes is my problem), so unless I get an aftermarket double din, I don't think i'll see anything lol.

    Also, the 2013 audio manual booklet (or whatever its called) has the compatible ipod/iphone list somewhere on there.
     
  10. Mar 15, 2013 at 6:26 AM
    #10
    On An Island

    On An Island Assimilated

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Member:
    #76207
    Messages:
    374
    Gender:
    Male
    First Name:
    David
    Houston-ish
    Vehicle:
    '12 Black 4x4 DC LB TRD Sport
    Bilstein 5160 reservoir rear shocks, Bilstein 5100 height-adjustable front shocks, SuperSpring SSA19 leafs, Westin bull bar, KC Apollo Pro 6" spotlights, Leer 100XQ cap, K&N air filter, AntennaX 13" Euro antenna, tailgate washers, spare tire tool guide, Console Vault, FJ silver wheel caps
    I don't think that this is your problem, but it is something to consider.

    Depending on the size of the jpeg that is stored for your artwork, it can take a long time for the image to display onscreen. I loaded some larger-size images into my iTunes catalog and every one of those took a lot longer to display than the "stock" ones. I replaced them with small images and everything was back to normal.
     
  11. Apr 10, 2013 at 4:04 PM
    #11
    TacoVerde742

    TacoVerde742 Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Member:
    #100490
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Gettysburg, PA
    Vehicle:
    2013 Double Cab SR5
    There is a way to turn the Album art on and off. Go to Setup, then hit General, and there should be an option for Display Animation or Captured Images. Make sure they are set to ON and then make sure you Save your new settings. This worked for me.
     
  12. Apr 10, 2013 at 4:19 PM
    #12
    car78412

    car78412 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Member:
    #44802
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    Hudson Valley NY
    Vehicle:
    13 Tacoma reg cab 4x4
    I have a 2013 non-etune head unit and I get album art when I connect my I pod with the USB cable. I can also operate my ipod through the touch screen. I am totally amazed that my 13 reg cab 4x4 with crank windows has this unbelievable head unit.
     
To Top