1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2.7 hard to start in cold weather

Discussion in '4 Cylinder' started by mntrich2001, Feb 24, 2011.

  1. Feb 24, 2011 at 7:25 AM
    #1
    mntrich2001

    mntrich2001 [OP] New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Member:
    #51148
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    got a 99 tacoma very hard to start in cold weather or wont start sometimes. acts like its floodin out. had a few codes and changed maf, tps, cleaned intake new coil packs changed etc sensor. need advise
     
  2. Feb 24, 2011 at 7:31 AM
    #2
    NavyNate06

    NavyNate06 yeah i fix F/A-18s

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4147
    Messages:
    60
    Gender:
    Male
    Virginia Beach, VA
    Vehicle:
    99 Tacoma SR5
    Toytec 3 inch coilovers, OME springs/shocks, Toytec shackles, rattle can paint job, lc headers,
    i had a similar problem with my truck last year. does the starter sound like it wants to work but just doesn't want to turn the engine over? my truck was built in California and the starter didn't have what the techinicians at the dealership and all the auto shops said was a "cold weather package" on it. i was getting plenty of voltage from the battery and during warm weather the truck would start fine, then when the weather would turn cold, no joy. it would just sit there and click. not sure if this is you problem or not. good luck!!
     
  3. Feb 24, 2011 at 8:01 AM
    #3
    mntrich2001

    mntrich2001 [OP] New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Member:
    #51148
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    starter turns over fine
     
  4. Feb 24, 2011 at 1:11 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,187
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    What codes are you getting?
     
  5. Feb 24, 2011 at 5:12 PM
    #5
    mntrich2001

    mntrich2001 [OP] New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Member:
    #51148
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    had a p0171 and a p0130 and p0133 i think that the last ones i had one for the tps sensor and maf but their fixed been thinking maybe computer or maybe fuel pump but they don't make much sense just to happen when its maybe 35 or below anything above it will start fine but runs rough until it warms up
     
To Top