1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2002 2.7 Tacoma MIL On

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by Wood's Double Cab, Jun 5, 2009.

  1. Wood's Double Cab

    Wood's Double Cab [OP] Can't Have Nothin'

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Member:
    #15125
    Messages:
    38
    Gender:
    Male
    Pamplico, South Carolina
    Vehicle:
    '02 Tacoma DC PreRunner SR5 TRD Off-Road
    Alarm, Nerf Bars, Vent Visors, Bug Deflector
    hey now,
    Damn check engine light came on today. stopped @ autozone for the free scan, ya know ? . per female autozoner, fuel/air ( mass air ? ) code. maybe 1145 or something. ain't sure. anyway. bought some $7 worth of maf cleaner and cleaned really well. was careful and let dry well. put back in, unhooked battery, cleared codes. light was off. yay. rode around for a few, let idle in yard for 'bout 10-15 mins. poof. light back on. rode by toyota dealer he said( long story short ) prolly maf but $85 worth of diagnosis fee to really know. problem is, am literally going to the mountains ( gatlinburg ) tonight. see, i need my taco to be sound as my redheaded wife will NOT be so understanding should anything mechanical go wrong and prevent forward , gasoline powered, air conditioned, mobility. :crapstorm: just came on @ idle in traffic. no noticeable difference running. not rough, skipping, or smoking. getting, 24 mpg. per # of gallons to top-off.

    question : yall think i'll be alright to go ? proll 700 miles round trip. can't really afford the new maf today. plus advance would prolly have to be ordered so mon. at best. certainly don't want it to quit on me or leave me stranded. :confused:
     
  2. t.hornstra

    t.hornstra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Member:
    #9957
    Messages:
    1,633
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ted
    Sacramento
    Vehicle:
    2008 TRD Rugged Trail
    Grillcraft mesh grille, Bilstein 5100's @ 0", OME 885x Coils, spidertraxx spacers, Kenwood DDX470 stereo, Rockford Fosgate speakers, Pioneer shallow 10", rockford fosgate 250W amp, Cobra CB w/4' Firestik, Besttop Supertop, Extra D-rings in bed, bed lights, LED interior lights, plasti-dip'd Grill, lower valance, and skid, Mag Light driver seat, 20" LED behind grill, Escort 8500 X50 radar detector, Garmin mount above radio, sway bar delete.
    mine came on a while ago and i checked everything that it says on the list. mine has gone off then comes back on. i found out its the O2 sensor in the exhaust, i have to get a new one but im not quick at getting around to it haha
     
  3. Wood's Double Cab

    Wood's Double Cab [OP] Can't Have Nothin'

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Member:
    #15125
    Messages:
    38
    Gender:
    Male
    Pamplico, South Carolina
    Vehicle:
    '02 Tacoma DC PreRunner SR5 TRD Off-Road
    Alarm, Nerf Bars, Vent Visors, Bug Deflector
    just cranked it up, drove it bout 30 miles and no light. guess we'll see. 'preciate it, bro'.
     
  4. t.hornstra

    t.hornstra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Member:
    #9957
    Messages:
    1,633
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ted
    Sacramento
    Vehicle:
    2008 TRD Rugged Trail
    Grillcraft mesh grille, Bilstein 5100's @ 0", OME 885x Coils, spidertraxx spacers, Kenwood DDX470 stereo, Rockford Fosgate speakers, Pioneer shallow 10", rockford fosgate 250W amp, Cobra CB w/4' Firestik, Besttop Supertop, Extra D-rings in bed, bed lights, LED interior lights, plasti-dip'd Grill, lower valance, and skid, Mag Light driver seat, 20" LED behind grill, Escort 8500 X50 radar detector, Garmin mount above radio, sway bar delete.
    oh and to answer your question, haha your prolly fine, it sounds like its just one of your sensors. do your trip but when you get back find out and fix it. cuz it does effect your ECU and acceleration a little bit,
     
To Top