1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2005 Doublecab 4.0 burning oil ?????

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by nitrus5, Jun 13, 2010.

  1. Jun 13, 2010 at 12:18 PM
    #1
    nitrus5

    nitrus5 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Member:
    #10097
    Messages:
    151
    I have noticed lately that when the wife starts her tacoma it puffs blue smoked for the first couple seconds in the morning. I have changed the oil twice since we noticed it and it hasn't gotten worse or better. We haven't had to add any oil so i don't think it's drinking it, but I don't like the blue smoke either. Once it warms up it seems to be fine. The pickup has 54k miles on it. Been running 5w30 in it since we bought it acouple years ago, and just put some 10w30 in it a week ago. Anyone else had this issue? We love the pickup and don't want to get rid of it I just want to get it fixed before it gets worse.


    thanks
     
  2. Jun 27, 2010 at 1:14 PM
    #2
    skedwards

    skedwards New Member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Member:
    #39484
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Washington State
    Vehicle:
    TRD Taco
    I have read a few posts about the same - I have 2009 with 26,000 miles - just started having blue smoke - not good.
     
To Top