1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2007 PreRunner HID Install

Discussion in 'Lighting' started by Xclutch87x, Aug 24, 2009.

  1. Aug 24, 2009 at 5:32 PM
    #1
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    :confused:

    I have browsed the majority of forums regarding the HID lights for my 07 Tacoma but cannot locate a solution to my problem. I recently purchased a set HID lights from Retro Solutions and tried to install it with no luck. I had everything installed as shown in the instructions but the lights would not fire up. The FAQ on the instructions says to reverse the polarity to the ballast, tried that and it did not work. Some websites say I need to disable my daytime running lights because they take away from the power needed to fire up the lights. Has anyone done this with success? Could anyone give me some advice on options that I could try to get these to work. Anything would be helpful.
     
  2. Aug 24, 2009 at 5:41 PM
    #2
    jtav2002

    jtav2002 Kenny Fuckin Powers

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Member:
    #19074
    Messages:
    4,499
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Reading, PA
    Vehicle:
    2013 Tundra DBL Cab TRD OR
    You using a relay harness?
     
  3. Aug 24, 2009 at 5:45 PM
    #3
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    I am not sure. I just got the HID kit today. It came with a harness if that is what you are referring to. I did not do anything to the daytime running light wiring. I'm sorry, I am new to the electrical side of trucks. Thanks for you help.
     
  4. Aug 25, 2009 at 2:11 PM
    #4
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Anyone else have any ideas, what I could try to get this kit working. Is there a relay harness that is required in additional to the one provided with the kit to get it to work. Any help would be appreciated. Thanks.
     
  5. Aug 25, 2009 at 2:25 PM
    #5
    GotLift37

    GotLift37 Bangers Runner

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Member:
    #6185
    Messages:
    1,742
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    down south
    Vehicle:
    07 4Runner 4WD
    2.5" front lift (leeper coilover) 1" body 16" Dick Cepek DC1 Black/polished 295/75/16 General Grabber AT2 Tinted Taillights 5% tint OEM Acura TSX HID Retrofit White LED dash light conversion
    [​IMG]

    is it hooked up something like that?
     
  6. Aug 25, 2009 at 2:27 PM
    #6
    GotLift37

    GotLift37 Bangers Runner

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Member:
    #6185
    Messages:
    1,742
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    down south
    Vehicle:
    07 4Runner 4WD
    2.5" front lift (leeper coilover) 1" body 16" Dick Cepek DC1 Black/polished 295/75/16 General Grabber AT2 Tinted Taillights 5% tint OEM Acura TSX HID Retrofit White LED dash light conversion
    oh yea.. dont mind the H7 thing...
     
  7. Aug 25, 2009 at 2:30 PM
    #7
    DeeKay21

    DeeKay21 Lieutenant Dan.

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Member:
    #10651
    Messages:
    14,191
    Gender:
    Male
    Nevada/Utah
    Vehicle:
    06' TRD Sport 4x4
    I have an HID kit and also have DTRL's and everything works just fine.:rolleyes:
     
  8. Aug 25, 2009 at 2:34 PM
    #8
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Thanks guys for your help. It does look very similar to that wiring harness. There are a couple more plugs that I have on my kit. Additional grounds for each bulb, as well as 2 other connectors at each bulb. It seems light i should not need additional equipment, maybe I have defective equipment. Any other ideas would be appreciated. Thanks.
     
  9. Aug 25, 2009 at 2:39 PM
    #9
    GotLift37

    GotLift37 Bangers Runner

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Member:
    #6185
    Messages:
    1,742
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    down south
    Vehicle:
    07 4Runner 4WD
    2.5" front lift (leeper coilover) 1" body 16" Dick Cepek DC1 Black/polished 295/75/16 General Grabber AT2 Tinted Taillights 5% tint OEM Acura TSX HID Retrofit White LED dash light conversion
    take a pic of your harness and we'll help you match up where everything needs to go.
     
  10. Aug 25, 2009 at 2:51 PM
    #10
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Here is a picture. The open connections are at the bottom. One positive side of the battery. 2 Grounds (one for each lamp) and the mating connector which goes to the with the stock plug for the truck. Everything else has a match.

    IMG00003.jpg
     
  11. Aug 25, 2009 at 3:13 PM
    #11
    GotLift37

    GotLift37 Bangers Runner

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Member:
    #6185
    Messages:
    1,742
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    down south
    Vehicle:
    07 4Runner 4WD
    2.5" front lift (leeper coilover) 1" body 16" Dick Cepek DC1 Black/polished 295/75/16 General Grabber AT2 Tinted Taillights 5% tint OEM Acura TSX HID Retrofit White LED dash light conversion
    It should work. I dont see why it shouldnt. As long as everything is hooked up correctly and connections are tight aka snapped in. If you were close by, i'd come hook it up and help a fellow yota person out. On the ballasts (shiny box things) Check the polarity on them and make sure if you did switch them around that they are snapped in place.
     
  12. Aug 25, 2009 at 3:43 PM
    #12
    DeeKay21

    DeeKay21 Lieutenant Dan.

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Member:
    #10651
    Messages:
    14,191
    Gender:
    Male
    Nevada/Utah
    Vehicle:
    06' TRD Sport 4x4
    That looks like the same exact kit I have. Mine went in with no problems. Hmm, I wonder whats going on?:confused:
     
  13. Aug 25, 2009 at 4:05 PM
    #13
    Xclutch87x

    Xclutch87x [OP] Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21707
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Thank you for all your help. I found out that I had faulty ground locations. It would spark so I though it was ok but I guess it wasn't. I relocated and it looks great. Thanks again guys. I appreciate it.
     
  14. Aug 25, 2009 at 4:28 PM
    #14
    GotLift37

    GotLift37 Bangers Runner

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Member:
    #6185
    Messages:
    1,742
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    down south
    Vehicle:
    07 4Runner 4WD
    2.5" front lift (leeper coilover) 1" body 16" Dick Cepek DC1 Black/polished 295/75/16 General Grabber AT2 Tinted Taillights 5% tint OEM Acura TSX HID Retrofit White LED dash light conversion
    no problem. sometimes all it takes is a little back tracking.
     
  15. Aug 25, 2009 at 5:47 PM
    #15
    DeeKay21

    DeeKay21 Lieutenant Dan.

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Member:
    #10651
    Messages:
    14,191
    Gender:
    Male
    Nevada/Utah
    Vehicle:
    06' TRD Sport 4x4
    X2!! Glad you got them working!;)
     
To Top