1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2008 Tacoma starts and dies after a few seconds

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Tacoma831, Nov 20, 2013.

  1. Nov 20, 2013 at 7:25 PM
    #1
    Tacoma831

    Tacoma831 [OP] Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26098
    Messages:
    955
    Gender:
    Male
    Santa Cruz, CA
    Vehicle:
    08 Tacoma Sport 4x4
    OME 886 Coils, OME Shocks, OME Dakars, Snug Top, De-Badged, ARB Bullbar, XRC8 Winch
    So, this has happened to me about 5 or 6 times now. I'll start my truck and everything will seem normal for a few seconds before it shuts off. The truck will not restart unless I remove the key between attempts. It will do this 5-10 times until it starts and runs normal again.
    Has this happened to anyone else?
    :confused:
     
  2. Nov 20, 2013 at 7:28 PM
    #2
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,061
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    Hasn't happened to me but check the security light under the radio while you are trying to start, it's possible that the truck isn't seeing the security chip in your key.
     
  3. Dec 26, 2013 at 11:59 AM
    #3
    bknockazz

    bknockazz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Member:
    #112764
    Messages:
    50
    Gender:
    Male
    Orange County
    Vehicle:
    2006 5-Lug
    This is happening to my 2008 too. Have you found any more info?
     
  4. Jun 11, 2014 at 10:02 AM
    #4
    Tacoma831

    Tacoma831 [OP] Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26098
    Messages:
    955
    Gender:
    Male
    Santa Cruz, CA
    Vehicle:
    08 Tacoma Sport 4x4
    OME 886 Coils, OME Shocks, OME Dakars, Snug Top, De-Badged, ARB Bullbar, XRC8 Winch
    This has still been happening to my truck and its happening more often. Any thoughts on this?
     
To Top