1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2009 squeaking when moving up front

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by xwillx93, Nov 6, 2011.

  1. Nov 6, 2011 at 5:46 AM
    #1
    xwillx93

    xwillx93 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Member:
    #31321
    Messages:
    431
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Stuart, FL
    Vehicle:
    09 Tacoma
    MBRP "Cool Duals" dual side swept exhaust, Volant Intake, Blacked Out Tail lights, Touchscreen Kenwood DDx616 with a 10" Kicker CVR in a custom Box, 2 Kicker Comp 6" Speakers, Removed front and rear mud flaps, Weathertech Floormats, Kobalt Slim Toolbox, Chevrolet Air compressor
    I have an 09 reg cab 2.7l. Lately ive been noticing when i drive, im getting a consistent squeaking noise that seems to be coming from the front. Not entirley sure what it is, but i noticed the other windy day...when i closed my door and walked away, the wind picked up shaking the truck. and it was still squeaking. Nothing too major but, itd be nice to figure out what it is!
     
  2. Nov 6, 2011 at 6:26 AM
    #2
    spithead051

    spithead051 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Member:
    #58359
    Messages:
    1,029
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Fairfax, VA
    Vehicle:
    09 AC 4x4 OR S/C'ed!
    Supercharger, ICON 2.5VS w/ CDC, TRD T/X Pro Wheels, 255/85/R16 BFG MT KM2's, APEX three hoop bumper, Smittybilt X20 Comp Gen 2, Allpro IFS skid, All-Pro Sliders, Dynomax exhaust, aFe Stage 2 si, URD 2.85 stealth pulley, Oil pressure, oil temperature, boost, A/F ratio gauges, Devil horns, WO seat covers
    Sub'd. I've got the same issue with my 09 AC V6 4x4. I think it might be the front bushings on the suspension components but I haven't had the time to really poke around
     
  3. Nov 6, 2011 at 1:05 PM
    #3
    iroh

    iroh Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Member:
    #65439
    Messages:
    1,398
    Gender:
    Male
    michigander
    Vehicle:
    07 AC SR5 2.7 5MT 4x4
    tonneau
    On my 09 AC it's the body mount to the left of the driver's side foglight recess (when looking into the lower grille opening). It squeaks like crazy after it rains; I hit it with WD40 and it quiets down until it rains again.

    I tried actual lubricants, like lithium spray, breakfree CLP, teflon stuff, graphite, and oddly enough the WD lasts the longest. One of these days I'm just going to pull the bumper off, jack up the body a bit, and pull/clean/grease that bushing thoroughly.
     
  4. Nov 6, 2011 at 1:20 PM
    #4
    Tac 2009

    Tac 2009 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52790
    Messages:
    97
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    black 09 SR5
    another windshield issue? inside or outside the cabin?
     
  5. Nov 6, 2011 at 1:23 PM
    #5
    GeauxTigers

    GeauxTigers //TRD

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Member:
    #60041
    Messages:
    481
    Gender:
    Male
    First Name:
    Caleb
    Sterlington, Louisiana
    Vehicle:
    '06 TRD OffRoad Access Cab 4x4
    Badge delete, plastidipped grille, 20% window tint, mudflap delete, Black LowProfile Toolbox, AFE ProDry Drop in Filter, 265/70/17 Federal Couragia MT's, 17x9 XD Addicts, DeeZee Bedmat, Bilstein 5100s in front @1.75", ToyTec 1.5" AAL, TRD Seat Covers, Pioneer AVH-P2300DVD Double Din with Boyo back-up camera, 4x Polk DB651s 6.5 speakers, Husky Liners, Weathertech window visors, Fog Light Anytime, LED interior and license plate lights.
    mine squeaks too, it didnt start until i put the leveling kit on :crapstorm: and it bothers me so bad! ive sprayed every possible point of contact that i can think of with lithium grease and it still squeaks! ahhh!!!
     
  6. Mar 19, 2012 at 7:26 PM
    #6
    GrEeN WeEnY

    GrEeN WeEnY Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Member:
    #73050
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Bend, OR
    Sub'd. My '11 RC does the same thing. It's not a huge squeak fot its there at every bump and is annoying.
     
  7. Mar 19, 2012 at 7:32 PM
    #7
    Coma2010

    Coma2010 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 16, 2011
    Member:
    #55034
    Messages:
    157
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dustin
    Chandler
    Vehicle:
    2010 TRD PreRunner Dbl Cab
    5% Tint that I just got a work order to change thanks to the Highway Patrol.....FML
    Oh yeah and TICK TICK TICK TICK TICK
     
  8. Mar 19, 2012 at 7:47 PM
    #8
    GrEeN WeEnY

    GrEeN WeEnY Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Member:
    #73050
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Bend, OR
    just letting you know the injectors are still working ;)
     
  9. Mar 19, 2012 at 7:59 PM
    #9
    VanCity4x

    VanCity4x The shit show

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60970
    Messages:
    1,409
    Gender:
    Male
    First Name:
    DJ
    BC
    Vehicle:
    05 Prerunner SAS
    3link 1tons on 40's and sum stuff
    That is the biggest problem Ive had with my Taco. Sounds like shit next to any domestic 5.4L +

    Is it a squeek or squeeling. Check if its the serpintine belts and the idler pully. Otherwise suspension, windshield differential could be cause.
     
  10. Mar 19, 2012 at 9:03 PM
    #10
    GrEeN WeEnY

    GrEeN WeEnY Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Member:
    #73050
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    First Name:
    Aaron
    Bend, OR
    Its a squeak/creak coming from the front left happens on every bump
     
To Top