1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2010 Tacoma TSB/ Needle Bearing

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by blackpig1957, Aug 9, 2010.

  1. Aug 9, 2010 at 5:26 PM
    #1
    blackpig1957

    blackpig1957 [OP] New Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Member:
    #41455
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    I have a 2010 Tacoma with a funky noise at idle when pushing the clutch in. I've been told there is a TSB that addresses this issue and that it has to do with the needle bearing in the transfer case. Would anyone happen to have a copy of it?
     
  2. Aug 9, 2010 at 5:46 PM
    #2
    2.7taco

    2.7taco Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Member:
    #27316
    Messages:
    522
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    2005 Tan Tacoma Base 5 LUG: Beaten , abused and still running strong.
    Fat Bobs 2.75 lift and level with short AAL, 16x8 Level 8 Guardian Wheels, 245/75R16 Toyo Open Country ATII, custom trans shift kit(home made), Trans temp. and Vac gauge, URD fuel pump upgrade(going back to stock soon).
    Sorry man, but I don't think the transfer case has anything to do with you getting noise when you push in the clutch. Check the linkage joints and lube them try that first.
     
  3. Aug 9, 2010 at 7:37 PM
    #3
    lIlOtAcO

    lIlOtAcO Well-Known Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Member:
    #35369
    Messages:
    229
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Jax, FL.
    Vehicle:
    2010 S/C PreRunner SR5
    Brand FlippiN New
    does it do it at just idle once the clutch is pushed in the noise goes away? And just when the a/c compressor is cycling on and off?
     
  4. Aug 9, 2010 at 8:11 PM
    #4
    Gyprat

    Gyprat Active Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Member:
    #41422
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4 cyl, SR5, Manual
    Don't mean to hijack this thread. Mine does that. Kinda sounds like a diesel engine when AC compressor kicks in. The noise goes away once the clutch is pushed in.
    Any idea what makes this noise? It's been doing this since day one.
     
  5. Aug 10, 2010 at 11:24 AM
    #5
    2.7taco

    2.7taco Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Member:
    #27316
    Messages:
    522
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    2005 Tan Tacoma Base 5 LUG: Beaten , abused and still running strong.
    Fat Bobs 2.75 lift and level with short AAL, 16x8 Level 8 Guardian Wheels, 245/75R16 Toyo Open Country ATII, custom trans shift kit(home made), Trans temp. and Vac gauge, URD fuel pump upgrade(going back to stock soon).
    Its just the engine lugging down. Nothing to worry about, mine does it too.
     
To Top