1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2010 tacoma vibration?

Discussion in 'Technical Chat' started by basetacoma, May 3, 2010.

  1. May 3, 2010 at 7:57 AM
    #1
    basetacoma

    basetacoma [OP] Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Member:
    #35944
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Lehigh Valley, Pennsylvania
    Vehicle:
    2010 base tacoma stock at the moment
    none
    Hi after owning my new tacoma for a week now i noticed at speeds about 75-80 mph i get a vibration from the rear like the tires are out of balance, also from time to time at highway speed above 55 i can feel a slight vibration in the steering wheel. Before i call the dealer i was wondering if this is normal giving how light the truck is or if it is just the way the truck tracks going down the road. Or if the tires are out of balance or possibility flat spotted, the truck was built in January and i bought it last week with 50 miles on it. This is a 2wd 5 speed 4cyl std cab base model tacoma with dunlop grandtrek at20. This is really the only issue i have with the truck so far, thanks in advance.
     
  2. May 3, 2010 at 8:06 AM
    #2
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    sounds like tire vib
     
  3. May 3, 2010 at 9:09 AM
    #3
    basetacoma

    basetacoma [OP] Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Member:
    #35944
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Lehigh Valley, Pennsylvania
    Vehicle:
    2010 base tacoma stock at the moment
    none
    So is this normal for these small trucks?
     
  4. May 3, 2010 at 9:15 AM
    #4
    wiscdave

    wiscdave Lets Do It!

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Member:
    #5392
    Messages:
    2,543
    Gender:
    Male
    Northern Wisconsin
    Vehicle:
    Tundra Rock Warrior
    Past ride - 3" OME 885s&Shocks/ TSB 1.5AAL/ AX184 Rims 285 Firestone destination ATs/ 2 Shallow mount P310s in Supercrew Box - Punch 601s, Beefed up Hunter Brush guard, Tint, Fog light mod, AFE Drop in, AC and Fog light mods, scangauge
    Switch the tires around see if the vibe changes - or take it and get them balanced
     
  5. May 3, 2010 at 9:23 AM
    #5
    keithlandrum

    keithlandrum Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Member:
    #24178
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
    First Name:
    Keith
    Saraland Alabama
    Vehicle:
    2010 chevrolet Z71 4x4
    tint, hid headlights,
    i had the same problem with mine it was the cheap ass dunlops they have on there
     
  6. May 3, 2010 at 11:06 AM
    #6
    basetacoma

    basetacoma [OP] Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Member:
    #35944
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Lehigh Valley, Pennsylvania
    Vehicle:
    2010 base tacoma stock at the moment
    none
    yeah thats what i was figuring i even said to the salesman i wish it had the firestone tires on it. But i guess ill make a call to the dealer and see if they can help. thanks guys
     
To Top