1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2011 transmission delay upon startup

Discussion in 'Technical Chat' started by radioactivemint, Nov 19, 2010.

  1. Nov 19, 2010 at 7:04 AM
    #1
    radioactivemint

    radioactivemint [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Member:
    #45048
    Messages:
    158
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Oregon
    Vehicle:
    2011 Reg. Cab 4x4
    Hello,

    I have another problem with my new truck. When I let it sit overnight and started it up in the morning it didn't shift into reverse. It goes into some awful limbo mode...feels like reverse with the parking brake on. It barely crawls backwards despite throttle input. I put it into park and then reverse again and it shifted normally. This morning the same thing happened except there was hesitation from reverse to drive. Reverse was fine but when I put it into drive the truck barely moved, then it took after some seconds passed. Mornings have been 30-40 F and the truck has a mere 1400 miles on it. Any thoughts? I'm very very upset. If I wanted problems, I would have stuck with my 17 year old Honda.
     
  2. Nov 19, 2010 at 7:10 AM
    #2
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free 1983 - 2015... It was a good run

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    30,837
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    Sounds like a warranty issue. Does it do it any other times during the day or just the first time in the morning when it's cold?
     
  3. Nov 19, 2010 at 7:20 AM
    #3
    radioactivemint

    radioactivemint [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Member:
    #45048
    Messages:
    158
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Oregon
    Vehicle:
    2011 Reg. Cab 4x4
    So far, just in the morning. Just started happening a few days ago.
     
To Top