1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2012-2013 Tacoma V6 Smog Airpump Bypass?

Discussion in 'Performance and Tuning' started by S1000RR, Feb 2, 2013.

  1. Feb 2, 2013 at 6:21 PM
    #1
    S1000RR

    S1000RR [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Member:
    #72649
    Messages:
    231
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2013 TRD Supercharged Sport
    Anyone know of a way to by pass the pump without tripping the CEL?

    Hoping there is a simple fix like pulling a fuse, grounding out a wire or something.

    Thinking of getting the new Airaid CAI and it would be easier to just pull it out.


    And I don't have to worry about emissions testing since I'm exempt where I live.

    Thanks for the help!
     
  2. Feb 5, 2013 at 11:57 AM
    #2
    cjimenRR

    cjimenRR Be Good or Be Good At It

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Member:
    #19648
    Messages:
    814
    Gender:
    Male
    North Hollywood, Ca
    Vehicle:
    12' Sport DC,LB, 4x4
    The air raid comes with a relocation bracket for the smog pump FYI
     
  3. Feb 6, 2013 at 3:08 AM
    #3
    S1000RR

    S1000RR [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Member:
    #72649
    Messages:
    231
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2013 TRD Supercharged Sport
    I think everyone knows that lol.

    Like I said, it would just be easier to pull out, and was wondering if anyone knew how to bypass it.
     
  4. Feb 6, 2013 at 7:58 PM
    #4
    cjimenRR

    cjimenRR Be Good or Be Good At It

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Member:
    #19648
    Messages:
    814
    Gender:
    Male
    North Hollywood, Ca
    Vehicle:
    12' Sport DC,LB, 4x4
    You can't, it looks at fuel trim levels from the ecu, no way of bypassing that. You can literally remove it and chuck it but you'll have the check engine light on
     
To Top