1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2013 Taco makes weird sound when turning ignition off!!

Discussion in 'Technical Chat' started by bokshi, Apr 16, 2013.

  1. Apr 16, 2013 at 8:37 AM
    #1
    bokshi

    bokshi [OP] Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Member:
    #101345
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2013 SR5
    I have a 2013 Tacoma and when I turn the ignition off it makes a funny noise. It sounds just like if you turn the ignition on after you start the truck,,, that chocking sound.. One Toyota mechanic told me it is the air pump and nothing can be done about it..I have a hard time agreeing to that..Any Ideas..HELP!!
     
  2. Apr 16, 2013 at 8:44 AM
    #2
    ColoradoTaco

    ColoradoTaco Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Member:
    #42819
    Messages:
    275
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Boulder
    Vehicle:
    2013 DCSB OFFROAD
    mine makes a noise like a vacum sucking the last bit of air but no grinding noise.
     
  3. Apr 16, 2013 at 8:58 AM
    #3
    bokshi

    bokshi [OP] Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Member:
    #101345
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2013 SR5
    Yeah I would say it is like that..hard to explain..but why..there should be a fix..no?
     
  4. Apr 16, 2013 at 9:06 AM
    #4
    Joe.erau

    Joe.erau Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Member:
    #87060
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    Jacksonville, FL
    Vehicle:
    2013 Prerunner 2.7
  5. Apr 16, 2013 at 9:07 AM
    #5
    Large

    Large Red

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Member:
    #63268
    Messages:
    15,767
    Gender:
    Male
    The vacuum noises are normal from what I've read
     
  6. Apr 16, 2013 at 9:07 AM
    #6
    bokshi

    bokshi [OP] Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Member:
    #101345
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2013 SR5
    Thank you Joe
     
  7. Apr 22, 2013 at 11:23 PM
    #7
    taco4by4

    taco4by4 Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Member:
    #93273
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 Taco Access Cab 4x4 6-spd MT
    Dreaded Throwout Bearing issue
    Do you have the stock air box or aftermarket installed?
     
  8. Apr 23, 2013 at 9:16 AM
    #8
    bokshi

    bokshi [OP] Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Member:
    #101345
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2013 SR5
    I have nothing after market. So I will assume it is factory...
     
  9. May 12, 2013 at 6:36 PM
    #9
    foamgun

    foamgun New Member

    Joined:
    May 12, 2013
    Member:
    #104023
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    sw pa.
    Vehicle:
    2013 tacoma
    my 2013 doing the same thing ,i took it to the dealer and there ordering new parts!
     
  10. Jun 8, 2013 at 7:14 PM
    #10
    bmwtech113

    bmwtech113 Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Member:
    #74927
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    Any update on this? Did the dealer fix the noise?
     
To Top