1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

285/75/16 Rubbing Frame?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by dtrujillo63, Feb 17, 2009.

  1. Feb 17, 2009 at 7:23 PM
    #1
    dtrujillo63

    dtrujillo63 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Member:
    #8827
    Messages:
    861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Denny
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Tacoma DC 4x4 Sport
    Anyone here have problems with 285/75/16 tires rubbing the frame? I have an all pro bumper and trimmed wheel well/fenders. For whatever reason, only my passenger tire is rubbing the frame. I have yet to get my truck aligned with the new tires. Do you think that will fix the issue?
     
  2. Feb 17, 2009 at 7:26 PM
    #2
    Delmarva

    Delmarva Mayor of TW

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10148
    Messages:
    35,850
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    12 Tundra TRDRW
    Nada, Zip, Zilch, Nothing
    what's the BS of your wheels?
     
  3. Feb 17, 2009 at 7:27 PM
    #3
    Lentsnh

    Lentsnh Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Member:
    #10953
    Messages:
    9,547
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2007 Hummer H3 Tactical Edition
    None yet- Future: HIDs, Tinted tails, LED interior lights,
    that sounds like the problem... I think you will be set if you get that alignment done :) any damage to the tire or frame?
     
  4. Feb 17, 2009 at 7:28 PM
    #4
    dtrujillo63

    dtrujillo63 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Member:
    #8827
    Messages:
    861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Denny
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Tacoma DC 4x4 Sport
    0mm off set (4.5" back spacing).
     
  5. Feb 17, 2009 at 7:28 PM
    #5
    Delmarva

    Delmarva Mayor of TW

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10148
    Messages:
    35,850
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    12 Tundra TRDRW
    Nada, Zip, Zilch, Nothing
    :eek:

    try the alignment... maybe Chris will chime in...
     
  6. Feb 17, 2009 at 7:29 PM
    #6
    Delmarva

    Delmarva Mayor of TW

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10148
    Messages:
    35,850
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    12 Tundra TRDRW
    Nada, Zip, Zilch, Nothing
    my 285s don't rub the frame -- my wheels are 4.5" bs...
     
  7. Feb 17, 2009 at 7:32 PM
    #7
    6shooter

    6shooter Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Member:
    #13201
    Messages:
    112
    Gender:
    Male
    portland, or
    Vehicle:
    06 sport........
    plenty.......
    you mean on the cab mounts? yeah, mine did too- i cut em and plated em.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Feb 17, 2009 at 7:33 PM
    #8
    dtrujillo63

    dtrujillo63 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Member:
    #8827
    Messages:
    861
    Gender:
    Male
    First Name:
    Denny
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Tacoma DC 4x4 Sport
    I'm getting an alignment first thing tomorrow morning.
     
  9. Feb 18, 2009 at 5:02 AM
    #9
    BaseballFan

    BaseballFan Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Member:
    #8465
    Messages:
    38
    What about Spydertrax spacers?
     
  10. Feb 18, 2009 at 5:27 AM
    #10
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,591
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    I have body mount rub with spidertrax spacers & 285's. Hoping my buddy in welding school can do some chopping for me in the future.
     
  11. Feb 18, 2009 at 5:31 AM
    #11
    BaseballFan

    BaseballFan Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Member:
    #8465
    Messages:
    38
    exactly what setup i was going to....do you have picts of where things hit?
     
  12. Feb 18, 2009 at 5:36 AM
    #12
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,591
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    It rubs the body mounts while flexing the suspension right where 6shooter has his chopped, I also trimmed the fenderwells and fender flare a little. sorry dont have pics. Longbow has good pics of the fenderwell trimming in his galley that looks just like mine does. It all depends though, just drive a little, trim a little and repeat untill funderwell rub is gone.
     
  13. Feb 18, 2009 at 5:43 AM
    #13
    Dark Knight

    Dark Knight Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Member:
    #8006
    Messages:
    9,591
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC/SC
    Vehicle:
    4Runner Trail
    Shooter, do you have a shot from the bottom to see how much you chopped off?
     
  14. Feb 18, 2009 at 6:06 AM
    #14
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    I agree with you on this, I think Alignment.
     
To Top