1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4LO wont engauge

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by Straightshot, Sep 9, 2012.

  1. The Traveler

    The Traveler REBELTACO

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Member:
    #75806
    Messages:
    6,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    SoCal
    Vehicle:
    '10 Long Travel 4x4 DCSB
    Total Chaos 3.5" LT kit, King remote resi 8x2.5 coilovers, Glassworks Unlimited fiberglass fenders and bedsides, Icon resi rears, All Pro Expo leaf pack, Wheeler's super bumps, drop in AFE Pro Dry-S, Aero-Turbine 2525XL Muffler, Spidertrax, Rigid Industries Dually Amber Floods, rock lights, Strobe amber/white dust lights, bushwhacker fender flares, CB and HAM radios, Pelfreybilt Off Road front three hoop bumper, All-Pro APEX kickout sliders, CBI Trail Rider rear bumper, Tres Tacos LED rock lights, 50" LED Light Bar,
    It usually works for me when I read the little card in the visor. Especially when I read the side that's in English :)

    EDIT: Last night I was having plenty trouble just getting into 4hi...4x4 light kept flashing, even when trying to go back to 2hi. Rolling forward a bit helps, and it usually just CLUNKS in and out of 4x4.
     
  2. ian408

    ian408 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Member:
    #25619
    Messages:
    10,606
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ian
    Santa Clara, CA
    Vehicle:
    09 Tacoma
    3" lift, custom rims, snug top shell, shrockworks bumper, warn winch.
    Sorry things didn't work out. Have you had a look at codes yet? Here's hoping there's an easy answer for you.
     
  3. Straightshot

    Straightshot [OP] Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Member:
    #85986
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Utah
    Vehicle:
    2005, sr5
    Add A leaf, and new front coils.
    The trick on mine since its a standard was to be completly stopped push clutch in all the way and then push it even farther I mean bury that SOB and hold it then flip the switch and wait ( mine take about 15 seconds).
    Hope this helps bro
     
  4. maineah

    maineah Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53641
    Messages:
    3,560
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Maine
    Vehicle:
    4X4 SR5 V6 6spd
    If you have an aftermarket floor mat in it take it out and try it the clutch has to go all the way down. Like others have said it it's blinking some thing is not right.
     
  5. chilidogrc

    chilidogrc Skewpage

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Member:
    #21561
    Messages:
    2,547
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rodrigo
    San Diego
    Vehicle:
    05 AC Sport 4x4
    King RR Coilovers, FM 40, Allpro rear bumper, OME Dakar leafs, rear 5100's, Snugtop Rebel shell, Treadwright tires, Allpro apex front plate bumper, triple hella 700's, Blacked out headlights, CF hood, weathertech floor mats
    Yup, make sure you mash the clutch all the way in.
     
To Top