1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4lo

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by cbcs1987, Nov 26, 2008.

  1. Nov 26, 2008 at 10:58 AM
    #1
    cbcs1987

    cbcs1987 [OP] Redneck from the hills

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5670
    Messages:
    1,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    East Tennessee
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4wd access cab
    6" Fabtech coilover lift. 35/12.50/17 Mickey Thompson MTZ, 17x9 ProComp 1089 wheels painted black, UWS black lowprofile toolbox, husky liners, tacoma bed mat, bed lights, Premier stereo, Cobra 19 cb, firestik 3' antenna.
    When you guys put your trucks in 4 low does the truck start beeping inside? I'm new to this knob turning thing to engage 4wd so I didn't know.

    I'm putting the truck in neutral and going from 2 hi, then to 4 hi, then to 4 low. I've not actually used the truck in 4 low any, but just fooled around turning it on so i'll know how when time comes. It just seems like it shouldnt beep the entire time. That would get annoying
     
  2. Nov 26, 2008 at 11:00 AM
    #2
    TacoCo

    TacoCo Aspiring wrench monkey

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Member:
    #8512
    Messages:
    913
    Gender:
    Male
    Colorado
    Vehicle:
    09 TRD Off-Road DC V6 Magnetic Gray
    Snugtop XV Shell, Yakima Rack, AFE Pro Dry Filter, Secondary Air Filter Removed, Michelin AT2's, Partially Debadged, HID conversion, Dynomax Super Turbo Muffler, Rear leaf spring TSB, Foglights always on Mod, URD Short Throw Shifter, Toytec Coilovers on the way!
    If it's beeping, it hasn't properly engaged
     
  3. Nov 26, 2008 at 11:02 AM
    #3
    NAAC3TACO

    NAAC3TACO Just east of crazy

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Member:
    #8350
    Messages:
    4,270
    Gender:
    Male
    Sparks, NV
    Vehicle:
    2014 SR5 DCLB 4x4
    Color matched door handles, Weathertech floor liners, bed mat, Durafit seat covers, tailgate clamp, 2016 TRD Sport 17" wheels with Toyo A30 tires, Toyota exhaust tip, Toyota/Yakima bike rail mount, Toyota wheel locks, Toyota hitch cover.
    If you have a manual trans, make sure you push the clutch pedal in when putting it into 4 lo.
     
  4. Nov 26, 2008 at 11:26 AM
    #4
    javajunk-e

    javajunk-e Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Member:
    #8847
    Messages:
    111
    Gender:
    Male
    So. Cal
    Vehicle:
    '09, Super White, DC, LB, 4x4, SR5.
    Tacoma all weather floor mats, N-Fab Prerunner light bar w/ Hella 500ff lights, mag-lite mod, Hi-lift jack, Wet Okole seat covers, Revenge Fab sliders, ARE MX shell with Thule racks, and a Bed Rug.
    If it beeps you need to try it again. If you simply open your glove box take that booklet thingy out that is in there and read about how your 4 lo works it will tell ya! Don't mean to sound harsh...
     
  5. Nov 26, 2008 at 3:59 PM
    #5
    wushaw

    wushaw Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Member:
    #8037
    Messages:
    99
    Texas
    Vehicle:
    08 AC TRD 4x4 6sp
    The owners manual helps with on hand training.
     
  6. Nov 29, 2008 at 7:50 AM
    #6
    cbcs1987

    cbcs1987 [OP] Redneck from the hills

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5670
    Messages:
    1,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    East Tennessee
    Vehicle:
    2007 Tacoma 4wd access cab
    6" Fabtech coilover lift. 35/12.50/17 Mickey Thompson MTZ, 17x9 ProComp 1089 wheels painted black, UWS black lowprofile toolbox, husky liners, tacoma bed mat, bed lights, Premier stereo, Cobra 19 cb, firestik 3' antenna.
    Thanks guys. Mine didn't come with a manual. The guy that I bought it from lost it. I figured it out though. thanks for the help
     
  7. Nov 29, 2008 at 9:07 PM
    #7
    news8000

    news8000 Active Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Member:
    #3348
    Messages:
    44
    Gender:
    Male
    Southeast Manitoba, Canada
    Vehicle:
    06 Tacoma 4X4 Access Cab Stock
    ON STOCK UNIT: Rear Leaf TSB, Leer Cap w/ Windoors, Michelin LTX M/S on ION 133s, K&N Filter, Cruise, Python Command Start/Alarm, Toyota Class 5 Hitch, Metra IPod Adapter

    Put it in 4hi FIRST and make sure it's engaged i.e. the 4wd dash light stops blinking and stays solid ON. This often requires you be moving and baby the gas a bit. Once 4hi fully engaged, stop, put trans in neutral, and THEN switch to 4lo. There should be no more beeping and you can pull that semi out of the ditch.... :D

    Neil
     
  8. Nov 30, 2008 at 7:59 AM
    #8
    concrete jedi

    concrete jedi Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Member:
    #3142
    Messages:
    2,741
    Rochester N.Y
    Vehicle:
    06 Tacoma 4 door indigo blue
    Broken and scratched tailgate, cracked rear tail light lens, coffee stain in driver seat.
    The beeping is stating you FAIL, please try again. My floormats were keeping me from depressing the clutch deep enough and I was getting the fail noise. :(
     
To Top