1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

5100 setting vibrations

Discussion in 'Suspension' started by KodiakToyTRD, Dec 6, 2010.

?

What settings do your vibes occur at?

Poll closed Jan 6, 2011.
  1. I don't have vibes with 5100's

    4 vote(s)
    50.0%
  2. 5100's at .85, stock rear, no TSB

    0 vote(s)
    0.0%
  3. 5100's at 1.75 no TSB, TSB rear, 1.5 AAL

    2 vote(s)
    25.0%
  4. 5100's at 2.5 no TSB, TSB, 2.0 AAL

    1 vote(s)
    12.5%
  5. Other (please explain)

    1 vote(s)
    12.5%
  1. Dec 6, 2010 at 11:57 PM
    #1
    KodiakToyTRD

    KodiakToyTRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Member:
    #39186
    Messages:
    15,482
    Gender:
    Male
    CO
    Vehicle:
    2013 Scion FR-S Whiteout
    Alright guys, I've searched, I've looked over the 5100 threads and I have read about them and actually ordered front and rear 5100's for the truck....but here's the thing, I wanna know at what level your vibrations start and if you have them.

    Like I said I searched and I found lots of good info but a lot of the threads were just about a certain level, this thread includes all levels with most rear options. I wanna know what I can/should do with the 5100's on my baby that has 73k miles on it and has been stock the whole time without messing up or getting vibes from the front diff.

    ...if I'm gonna get vibes at any level on the shocks, there might be a set of 5100's for sale here real quick cuz I don't have 2 grand for a front diff and she's no longer under warranty.
     
  2. Dec 7, 2010 at 9:55 AM
    #2
    KodiakToyTRD

    KodiakToyTRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Member:
    #39186
    Messages:
    15,482
    Gender:
    Male
    CO
    Vehicle:
    2013 Scion FR-S Whiteout
  3. Dec 7, 2010 at 10:22 AM
    #3
    MAXTacoma

    MAXTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Member:
    #917
    Messages:
    4,341
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Lexus GS 350
    I have the 5100's in the front set at 1.75 and a 2inch AAL in the rear. I gets vibs from about 30-45mph. I didn't put them on my truck until about 65k.
     
  4. Dec 7, 2010 at 2:16 PM
    #4
    KodiakToyTRD

    KodiakToyTRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Member:
    #39186
    Messages:
    15,482
    Gender:
    Male
    CO
    Vehicle:
    2013 Scion FR-S Whiteout
    I know a lot more then 4 of you have vibes! lol come on guys put up your votes!
     
  5. Dec 7, 2010 at 7:12 PM
    #5
    KodiakToyTRD

    KodiakToyTRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Member:
    #39186
    Messages:
    15,482
    Gender:
    Male
    CO
    Vehicle:
    2013 Scion FR-S Whiteout
  6. Dec 7, 2010 at 7:29 PM
    #6
    hendooman

    hendooman The Stroker Ace

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Member:
    #14421
    Messages:
    3,016
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    KC
    Vehicle:
    2015 TRD PRO 4Runner
    1.75 TSB, no vibes at all, 20k miles. Shocks on since 1k miles. I put the shocks on a Sunday night had the tsb done on a monday so toyota aligned it for me and it rode perfect.
     
  7. Dec 7, 2010 at 11:34 PM
    #7
    kessler89

    kessler89 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Member:
    #44367
    Messages:
    843
    Gender:
    Male
    OH
    Vehicle:
    12' Pro4x 6MT
    TBA
    1.75 no rear tsb, i only have a pulsing vib when the truck is cold (it's 14deg here right now) once it warms up the vibes go away:confused:

    i stopped worrying about it
     
To Top